Thursday, February 7, 2013

LEPO IN ZDRAVO JE NARAVNO

Alois Kolar


Vedno pogosteje tudi na naših medijih, v glavnem televiziji prikazujejo simpatične mlade dame, kako hrepenijo po večjih prsih in kako so nekatere postale samozavestne, uspešne in »končno srečne« po tem, ko so si dale vstaviti silikonske vložke. 

Samo poglejte kako so jih "uredili" ;-)...
Pri tem gre seveda še najbolj za dobro premišljene marketinške poteze »lepotnih doktorjev - kirurgov«, katerih ponudba je  po njihovem celovita tudi z Botox terapijami, zategovanjem kože za ušesi, liposukcijami obraza, vratu in telesa ter drugimi lepotno - kozmetičnimi postopki. 
Lepotni doktorji kar naprej poudarjajo, kako pomembno je odpraviti "telesne anomalije" tistim, ki strašno trpijo zaradi »pre-majhnih« prsi, premajhne zadnjice in izraziteje izraženih gubic na koži obraza in jih vabijo v njihove delavnice. 
Gre za fantastično dobro plačan posel, čeprav njihovi postopki ne morejo dolgoročno zagotoviti ne lepote, ne zdravja. 

S svojim dokaj velikim krogom poznanstva ženske in moške populacije lahko zapišem, da moški v večini nismo ljubitelji umetnih »big boobies«  in da imamo neprimerno raje naravne prsi ženske, ne glede na to kako »majhne« po njenem mnenju da so.

Malo starejša populacija se najbrž spominja ljubkega sex simbola, Angležinje Jane Birkin (v duetu s Serge-m Gainsborg-om je prepevala nepozabno, vsem zaljubljencem poznano, še vedno popularno pesmico Je t'aime), ki je pred kakšnimi 30 leti  ponosno pokazala svoje ljubke, »bolj majhne«, toda naravno lepe prsi. Zase sem prepričan, da bi imel zelo slab občutek pri ljubkovanju silikonskih prsi, da o nepotrebnosti, neprimernosti in škodljivosti takšnih "zajemalkastih" vsadkov sploh ne bi pisal.


Je t´aime, Jane & Serge