Saturday, February 9, 2013

ČAS JE ZA NOVA ZNANSTVENA ODKRITJA

Alois Kolar

Znanstveniki sistema (akademiki) so končno le začeli razmišljati, kaj bi se oni lahko naučili iz načina prehranjevanja naših davnih prednikov, ki so živeli pred 12.000 in več leti, kateri je temeljila na sadju, zelenjavi, oreščkih, semenih, kasneje koreninah in majhno količino - če sploh kaj mesa.

V tistem času današnja "zdrava hrana" overovljena od sistemsko-akademsko izobraženih strokovnjakov, inženirjev živilske tehnologije kot vse vrste žit, kruhov,  muslijev, testenin, tako "zdravo" mleko in mlečni izdelki, probiotični napitki, pizze, hamburgerji, Coca Cola zagotovo ni bila na jedilniku.

To so dobro znana, neštetokrat pojasnjena dejstva resnične znanosti o zdravju Naravne higiene – Naravnega zdravja, ampak "intelektualci" lažnih vendar splošno priznanih znanosti  - medicinske znanosti (prehranske tudi) še vedno ne vedo ničesar o tem – oni na vsak način hočejo zdraviti simptome z drogami farmacevtsko-kemične industrije, pred boleznijo pa vso svetovno populacijo "zaščititi" z večkratno zaporednim "preventivnim" vakciniranjem... Ves denar sveta je namenjen samo tovrstni "preventivi".


Prišel je čas, ko vendarle morajo narediti nekaj "novih raziskav" o starih dejstvih katerih  higienisti govorijo že več kot 200 let zato, ker so dejstva premočna in predvsem tudi zato, ker so "raziskave" odličen vir denarja zanje (in njihove akademske slave zabeležene v analih) in na osnovi tega so ti akademiki, profesorji, pa diplomiranci tako odlično plačani... 

Njihove tokratne raziskave bodo osredotočiti na to, kakšno hrano je jedel  "lovec nabiralec", pri tem pa neželijo videti niti sto petdeset let nazaj. Še v tistem času je bilo na tem planetu veliko skupnosti ki so prehranjevali večinoma s sadjem, zelenjavo, oreščki, semeni in zelo malo - če sploh kaj mesa vendar so bili vsi zelo zdravi, ravno tako kot smo zdravi resnični znanstveniki življenja ki živimo optimalni življenjski slog.

Mark Thomas, profesor razvojne genetike na University College London, je povedal za BBC News:"Lahko da je človek paleolitika umrl prej kot umiramo zdaj, vendar ni umrl zaradi slabe prehrane." 


Še kako zelo se strinjam z njegovo izjavo, medtem ko drugi "strokovnjaki" krivijo slabo prehrano za bolj zgodnje smrti ljudi v paleolitiku, veliko pred njim in veliko kasneje – celo v srednjem veku, pa v 18 stoletju, recimo...



Še ena profesorica - Monique Simmonds pravi: "Moramo zmanjšati našo odvisnost od rafiniranega sladkorja in težkih ogljikovodikovih diet, in nadomestiti nekatere stvari, ki smo jih izgubili!."


Monique je vodja Trajnostne rabe skupin rastlin na Royal Botanic Gardens, Kew, v članku BBC News (spodaj). 
Končno je kot "strokovnjak" tudi ona prišla do tega zaključka konec leta 2010. 

Kriza, kakšne znanstvenike imamo na tem planetu, vsi v vseh državah pa so desetletja (do pokojnine) perfektno plačani za svojo (ne)znanstveno prostitucijo: za vztrajno zavajanje človeške populacije in za vztrajno odmikanje resničnih, naravnih, bioloških in fizioloških dejstev.

Znanstveniki življenja resnične znanosti: Naravnega zdravja – Naravne higiene že več kot 200 let vedo kar ti hudo spoštovani, odlično plačani akademiki ne vedo niti danes; ampak morda, morda se nam bodo nekoliko približali, naredili korak bližje k nam, bližje univerzalni resnici, medtem pa bodo veselo porabljali ogromne vsote davkoplačevalskega denarja za nove raziskove že dolgo časa dobro znanih dejstev o prehrani in življenjskem slogu ter z njim povezanimi simptomi, boleznijo – boleznimi in na tak način podaljševali lažno pomembnost svojih famoznih akademskih titul in plač, pa institucij v katerih so "izobraževali" ali pa so zaposleni. 

Da imajo lahko oni na osnovi piramidalnega sistema zelo visoke doktorske plače, morajo delavci v Sloveniji garati resnično pomembno delo za €1300 mesečno, v Peruju pa za S/.1.100. 
Sramota, to je piflarsko akademski - intelektualni parazitizem brez primere! 

Ancon - Peru, 27.10.2010