Friday, December 7, 2012

ZNANOST VEDNO PRIDE IZ ZDA

Alois Kolar

Pet čudnih oblik hrane (v prihodnosti?) 

"Znanstveniki" v magičnih ZDA, so resnično, resnično neverjetni, kajne? Ampak znanost se vedno dogaja o najbolj čudnih področjih, ampak oni nikoli, nikoli ne govorijo o naravni hrani za človeka, to se ne more zgoditi, nikoli! 
Ne, tega pa ne! 
Za nič na svetu ne! 
Ne in ne!

Pa preberimo seznam njihovih neverjetnih, novih, akademskih znanstvenih odkritij...

1. Tiskalnik hrane

Kartuše so podobne tistim s črnilom ampak namesto kartuš se uporabijo pločevinke, ki se lahko znova napolnijo z različnimi sestavinami. Postopek je popolnoma prilagodljiv in ga lahko pripravimo lazanjo, potem pa še sladoled za sladico. 


2. Užitne plastične posode 

To se ne more zgoditi nikjer drugje kot na Harvardu, kjer preiskujejo tehnologijo za razvoj užitnih zabojnikov, ki so narejeni iz membran hrane, podobno kot je koža grozdja. In lahko so tudi z različnimi okusi! Samo izberite si ga.

3. Vertikalne rastline 

Gre za masivno kultivacijo rastlin zloženo eno nad drugo, kar je lahko zlahka konstruirano v velikih mestih. Načrt je narejen z uporabo hidroponičnih rastlin, katere se hranijo z ribjimi odpadki. Vse poteka z energijo vetra. 

4. Filtrirani urin 

Morda ste že od koga slišali, da je pitje lastnega urina zdravo? Zato so neverjetni znanstveniki NASA (National Aeronautic Strategic Administration) razvili napravo, ki urin filtrira. Izdelek se imenuje "Pee-Recycling-Bag" (Vrečka za recikliranje urina), katera iz lastnega urina ustvari prijetno sladko tekočino za pitje (le malo manjka, pa bodo jedli lasten slasten d...).

5. Želatina iz človeških trupel 

En del želatine sestavlja kolagen, katerega pridobivajo iz živalskih kosti in kože. Izvrstno plačani "intelektualci", akademsko izobraženi znanstveniki pa so ugotovili, da se za izdelavo želatine lahko uporabijo tudi človeške kosti in koža. 

Ali to ne šteje za kanibalizem?

Vir: Planeta Joy 1. decembra 2012


Quito - Ecuador.

No comments:

Post a Comment