Alois Kolar, B.HSc.
Ali ste vedeli da kis močno zmanjšuje ali celo ustavi presnovo zaužite hrane in da se to zgodi že v zelo majhnih količinah?
Močno zmanjšanje oziroma blokada presnove se zgodi zato, ker kis onemogoča ali popolnoma onemogoči delovanje ptialina, od tod torej izhaja ljudem poznana oblika hujšanja - kisu dodajo še med, katera je za organizem škodljiva.
Če še uporabljate kis - to je le stvar navade, okusa (Čehi, Slovaki, Nemci menijo da mora biti solata sladka in jo posujejo s sladkorjem), jeste pasterizirane kumarice, gobe vložene v kisu in drugo zelenjavo, solato in potem tovrstno hrano jeste v kombinaciji z žitaricami (kruh, makaroni, špageti, pizza), krompirjem, bo vaš prebavni sistem blokiran in hrana ne bo prebavljena, absorbcija vitalnih substanc bo ob taksni že osiromašeni, termično obdelani hrani še slabša.
Kis vsebuje tudi alkohol, ki zmanjšuje ali blokira presnovo beljakovin.
Če še vedno menite da vaša solata mora biti kisla, potem priporočam sok dveh ali treh limet ali ene limone.
Trujillo - Perú, 22.11.2012
No comments:
Post a Comment