Saturday, December 22, 2012

HRANA ŽIVALSKEGA IZVORA NI PRIMERNA ZA ČLOVEKA

Alois Kolar, B.HSc.

Veliko je že napisanega o tem, da hrana živalskega izvora ni primerna hrana za človeka v treh prejšnjih izvodih glasila Kluba Naravnega zdravja - Club of Natural Health: Znanosti življenja, navajam le še nekaj dopolnilnih dejstev, razlogov, na osnovi katerih se boste inteligentne ženske in moški lažje odločali za človeka primeren, zdrav način hranjenja brez mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov. 

Ljudje biološko gledano nismo mrhovinarji...
Ljudje nimamo možnosti dobre presnove/metabolizma mesa, kot jo imajo  mesojede živali; ljudje imamo popolnoma enak presnovni trakt kot humanoidne opice! Mesa zato v tem našem presnovnem sistemu, ki je prilagojen le za presnovo hrane rastlinskega izvora ne moremo popolnoma razgraditi, presnoviti, zato ta nepopolno prebavljena – presnovljena mesna masa začne gniti, trohneti, onesnažuje in zastruplja celice in postaja hrana bakterijam, ki se nenormalno namnožijo. Rezultat takšnega načina hranjenja je stopnjevanje zakisanosti organizma, toksikoze, kar vodi v različne oblike bolezni in prerano smrt.

Otroci sploh ne morejo presnavljati mesa, saj imajo nepopolno razvit prebavni sistem, odrasli pa ga komajda zmorejo. Odrasli ljudje, ki so se v otroštvu hranili z mesom in mesnimi proizvodi, mlekom in mlečnimi proizvodi, jajci imajo okvarjene presnovne sisteme, respiratorne poti in so šibkega zdravja.

Meso je najbolj razpadajoča hrana, ki povzroča razpadanje, gnitje od vseh drugih vrst hrane. V človeškem črevesju razpada, zgnije in kot tako proizvaja strupe, ki zastrupljajo organizem.

Prehrana z obilico mesa in mesnih proizvodov je direktno povezana z razvojem raka vseh vrst, medtem ko nitrati, ki jih prehrambena mesna industrija dodaja mesu in mesnim proizvodom tudi z drugimi dodanimi kemikalijami v naravnem okolju človeškega želodca ustvarjajo nitrozamine, ki so najbolj karcinogene snovi od vseh do sedaj poznanih!
»Pri živalih povzročajo nitrozamini raka že v zelo majhnih količinah!« Vir: Winter 74.

Nitrate uporabljajo pri prekajenem mesu in mesnimi proizvodi, slanini, šunkah, salamah, hot – dogih, posušenih in ali dimljenih ribah, tunah, celo pri tako zdravemu pršutu. Smrtonosen je tudi stranski produkt presnove mesa in mesne hrane amoniak, ki je karcinogen! Povzroča raka! »Takšna za človeka neprimerna ne-hrana porablja velike količine vitamina B-6, organskega kalcija in niacina!« Vir: Cousens, CE,282.

Več o tem preberite v reviji Kluba Naravnega zdravja - Club of Natural Health: Znanosti življenja 2002.

Ropanje kalcija iz telesne sline, posredno torej iz zob in kosti vodi v osteoporozo, ne glede na to, koliko kalcija v obliki kalcijevih tablet, praškov ali injekcij uvajate v telo, na priporočila stroke, seveda!
Prehrana bogata z nasičenimi maščobami in holesterolom zmanjšuje pretok krvi in s tem hranilnih snovi do celic, občutljivih tkiv, organov, spolnih organov (in pri moških povzroča impotenco), srca, možganov in jih na ta način velikokrat poškoduje (srčni infarkt, možganski infarkt – možganska kap).

Če pojeste več 30 - 60 g beljakovin dnevno (kar je zagotovljeno z optimalnim načinom prehranjevanja), ste dober kandidat/kandidatka za naslednje oblike bolezni:
                           - Bolezni ledvic: preveč beljakovin pomeni tudi preveč dušika, ki ga morajo ledvici izločiti z urinom in slednje pomeni hud pritisk nanje. Ljudi ki so zboleli na ledvicah morajo nujno na optimalen način prehranjevanja, saj so vrednosti nitratov minimalne – še potrebne.
-                          - Rak: maščobe v mesu so sicer glavni vzrok za razvoj raka, vendar tudi beljakovine igrajo pomembno vlogo. Ljudje ki jedo meso si s tem prijedo povečano tveganje za razvoj raka na črevesju, raziskovalci so prepričani da je maščoba z beljakovinami naraven faktor ki povzroča raka. Poročilo iz leta 1997 ki so ga izdali skupaj World Cancer Research Fund, American Institute for CancerResearch, Food, Nutrition and Prevetnion of Cancer pravi, da je mesna, proteinska hrana povezana z rakom (ga povzroča).
-                          - Osteoporoza in ledvični kamni: prehrana bogata z beljakovinami živalskega izvora forsira organizem da izloča več kalcija kot je to normalno skozi svoji ledvici in na ta način povečuje tveganje za razvoj osteoporoze. Dežele z nizko beljakovinsko dieto imajo najnižjo stopnjo osteoporoze in zlomov kolkov. Povečano izločanje kalcija poveča torej tveganje za formiranje ledvičnih kamnov. 

Raziskovalci v Veliki Britaniji so ugotovili: če ljudem dodajo le dodatnih 30 g beljakovin (ena srednje velika riba) k priporočenim 30 g, se tveganje za formiranje ledvičnih kamnov poveča za 250 odstotkov.


Hrana živalskega izvora, zlasti meso in mesni izdelki preobremenjujejo jetra in ledvice, povzroča vnetja jeter - hepatitis (ne povzroča ga "virus", spoštovani "doktorji" medicine) in jih sčasoma poškoduje, umetnost medicine pa za to krivi kar naprej nove in nove "viruse", predpisuje droge – zdravila, pošilja ljudi na predrage diagnostične preglede, v svojih delavnicah - strokovno: "ordinacijah" določa imena tem simptomom – strokovno imenovana "diagnoze", operativno odstranjuje tkiva, organe, presaja jetra, ledvice, žleze z notranjim izločanjem, rakasta obolenja »zdravi« z operativnimi odstranitvami rakastih tkiv, organov, odstranjuje limfne vozle kot najmočnejšo naravno zaščito telesa, navidezno zdravi z elektro-kemo terapijo, obseva z X žarki, ki sama po sebi povzročajo raka…

Čudna je ta "znanost", iz katere se toliko trudijo "doktorirati" ljudje, čudna da je kaj… vendar gre pri vsem tem tudi za ogromen profit genetskega inženiringa, najsi gre za ne-hrano živalskega ali rastlinskega izvora; kliknite prosim na povezavo: 

http://video.google.com/videoplay?docid=1669587865067156619&hl=en

in videli boste pokvarjenost pervertiranega akademskega človeskega Uma ki presega vse meje razuma in zakonov Življenja...

Dr. Alan Walker je pri poglobljenih raziskavah fosiliziranih zob naših starodavnih prednikov ugotovil, da se niso hranili z mesom, listjem, travo, koreninicami, v njihov prehrani je prevladovalo izključno sadje! Ob koncu raziskav je ugotovil: »Nobenih izjem ni! Čisto vsak zob, ki sem ga pregledal, naj je pripadal človečnjaku izpred 12 milijonov let ali homo erecticusu je kazal znake sadjejedstva!«

Naše telo je biološko, fiziološko in anatomsko prilagojeno sadju, zelenjavi, oreškom, semenom, zato je moramo razmišljati, koliko sadja in ostalega bomo pojedli, ne koliko k/joulov, vitaminov, beljakovin, mineralov, ogljikovih hidratov, maščob, holesterola… 

Dr. Vaughn Brynt, vodja Antropološkega Oddelka na University A & M (College Station) v Texasu USA je jasno postavil tezo: da se je človek še pred nekaj deset tisoč leti prehranjeval izključno s sadjem in semeni, občasno tudi zelenjavo, listjem, občasno tudi mesom in/ali jajci, ki jih je staknil; pil je vodo, obroki so bili sestavljeni glede na okus in vonj trenutno razpoložljive hrane. Vso hrano je užival surovo.

To svojo trditev je postavil na osnovi poglobljenih raziskav koprolitov. Dr. Brynt je na osnovi analiz ugotovil (mogoče je ugotoviti celo, ali je človek semena zdrobil ali zgrizel, preden jih je pogoltnil, saj semena z žvečenjem razpadejo drugače, kot tista zdrobljena ali zmleta), da je bil jedilnik pračloveka sestavljen iz: sadja, orehov, lešnikov, semen in surove zelenjave. 

To je bil znova hud znanstven udarec, zadan "akademskim bučam", ki pišejo zgodovino človeštva in Učbenike. 

Hranjenje dojenčkov in otrok z mesom in mesnimi izdelki predstavlja resen problem zato, ker ljudje nimamo možnosti presnove/metabolizma mesa, kakršno imajo mesojede živali; ljudje imamo enak presnovni trakt kot humanoidne opice – človek namreč spada po svojih anatomskih, fizikalnih in biokemičnih lastnostih med frugivorje – sadjejeda bitja!

Meso, ko ga enkrat pojemo predstavlja za telo močan stimulans zaradi sečne kisline s podobno strukturo kot kofein; sečna kislina (uric acid) se v telesu akumulira (človeški organizem je ne zmore razgrajevati in izločati ) in se sedimentira v tkivih kot kristali sečne kisline.
V ta namen mora telo porabiti enormne količine bazičnih mineralnih rezerv (organskega kalcija), da skuša nevtralizirati kislino iz mesne ne-hrane v krvi sami in tkivih. 


Preveč beljakovin seveda zgošča kri, toda umetnost medicine predpisuje “zdravila za redčenje krvi”, celo aspirin ki povzroča ogromno težav, od notranjih krvavitev in naprej, čeprav vemo, da je najboljše, naravno “redčilo zgoščene krvi” hrana, za katero smo se ljudje prilagajali na desetine milijonov let: sveže, surovo, zrelo sadje, sveža zelenjava, nepraženi oreški, lešniki, semena… medtem ko preseženi dušik v krvi (zaradi hrane živalskega izvora) kjer se akumulira v mišicah, tvori kinotoksin, ta pa povzroča kronično utrujenost. 
Torej, če smo na Optimalni prehrani ni kaj redčiti ;)!

Mesojeda žival (psi, mačke, divji psi, levi…) proizvaja veliko količino encima urikaze, za topljenje, razgrajevanje sečne kisline, človeški organizem tega encima ne proizvaja. Človeški organizem potrebuje kar 7do 8 litrov vode, da uspe razredčiti 1 gram tega smrtonosnega strupa (Wandmaker Helmut). Ko pogledate mesojede ljudi, vidite zariple, napihnjene, otekle obraze, prste na rokah oziroma celo telo; to ni le posledica uživanja soli, je predvsem posledica hranjenja z mesom in mesnimi proizvodi, takšni pa so žal tudi nekateri "higienisti" ;). 

Meso povzroča menstrualne težave, menstruacija je daljša, intenzivnejša, boleča, po navadi s premenstrualnim napetostnim sindromom PMTS. 

Urea je glavni povzročitelj za umetnost medicine “neznanega vzroka” smrtnosti dojenčkov (ubije okrog 10.000 dojenčkov letno – podatek je za ZDA). “Noseče matere prevečkrat jedo preveč mesa. Zato je tudi preveč uree (neprebavljenih beljakovin) v mleku doječe mamice. Dojenček med dojenjem dobi ureo, njegovo/njeno srce je tako majhno in šibko, da preprosto tega ne more prenesti", ugotavlja dr. Medicine Reams, pravi pa še, da je urea neprebavljena beljakovina, sestavljena iz nitrat-nitrogena in amonijevega nitrogena.

Oblike beljakovinske toksimije, proteinoze je tudi shizofrenija
Chile, sušenje rib na soncu
Meso skrajšuje življenjsko dobo, povzroča zgodnje spolno dozorevanje in hitrejšo degeneracijo, staranje. 
Lynes poroča, da meso, tune, svinje, morskega zmaja, lupinarjev (školjke, polži, raki) prehitro sprošča energijo, da bi jo telo lahko uporabilo. Prebavljajo se prehitro, telo zato ne more uporabiti beljakovin, ki se nato pretvorijo v ureo in preidejo v kri tako hitro, da jih ledvice ne morejo izločiti; dvigovanje uree vodi v probleme z zdravjem. Meso in mesni izdelki niso primerna hrana za človeka! 

Tudi Dr. Richard Leakey, paleoantropolog ugotavlja: »Mi (ljudje) nismo mesojeda bitja in nikoli nismo bili mesojeda bitja in to si moramo zapomniti!« (ANG:. »We are not carnivores and have never been carnivores, and that should be remembered.«)

Francoska pisateljica Aurore Dupin, ki je živela v obdobju od 1804 – 1879 je že takrat bila sposobna razumeti to, kar danes ne razume niti stroka, kaj šele »poeti«. Zapisala je: »To bo velik napredek v razvoju človeške rase, ko bomo postali sadjejedci in bodo mesojedi ljudje izginili z Zemlje. V tistem trenutku ko bomo premagali krvave mesne pojedine in vojne, bo na tem našem planetu postalo prav vse mogoče.«

Sramežljivi poskusi objav o najnovejših znanstvenih odkritjih lahko občasno vidite tudi na Discovery Channel - Europe, kjer so nedvomno dokazali, da je "Lucy" bila izključno sadjejedo bitje (frugivor), tudi njen najbližji sorodnilk "Flate face"..., tako so ju namreč poimenovali znanstveniki; njuna starost: cca 3.000.000 let.

Človeško telo se nikoli ni uspelo prilagoditi mesu, živalskim maščobam, mesnim izdelkom, mleku in mlečnim izdelkom, kuhani ali drugače termično obdelani hrani, od tod izvirajo vse oblike bolezni, toda umetnost medicine (navkljub v Sloveniji kar 6 letnem študiju medicine, kar je skorajda najdaljši tovrstni študij na svetu, le v Peruju študij traja 10 let) tega še ni sposobna razumeti in ta "doktrina" jim omogoča fantastične zaslužke za navidezno zdravljenje bolnih, pred tem napačno hranjenih in živečih ljudi. O odstranitvi vzroka pa ti "intelektualci" ne razmišljajo nikoli!

Inženirka živilske tehnologije, ki se tako rada pojavlja v medijih piše jedilnike za Onkološki Inštitut, seveda je v njih vključeno veliko mesa, živalskih maščob in druge hrane živalskega izvora. Če bi ljudje doma jedli takšno hrano bi zboleli še prej kot so...
Kakšne izobraževalne programe imamo na tem Planetu, fantastično plačane profesorje, magistre, doktorje profesorje - potem pa piflarske "intelektualce"..., sramota brez primere!

Veliki Lev Nikolajevič Tolstoj (1828 – 1910) je zapisal: »Če človek resnično in pošteno išče moralno pot, je prvo, čemur se mora odpovedati mesna prehrana; le-ta ne povzroča le razplamtevanje poželenj, temveč je preprosto nemoralna in se zanjo zahteva moralno oporečno dejanje, umor.«

Veliki Buda (inkarnacija Krišne)
Človek, ki je v svojem času (velja tudi za danes) poleg Lao Tsu-ja najbolje razumel življenje, Gautama Buddha, ki je živel v obdobju od 560 do 480

p.n.š. je dejal: »Da bi se učenec izognil izvajanju nasilja nad živimi bitji, naj se vzdrži uživanja mesa... Hrana modrih je tista, ki jo uživa svetnik in ne vsebuje mesa... Morda bodo v prihodnosti neumni ljudje dejali, da sem dovolil uživanje mesa in da sem tudi sam jedel meso. Vendar pa uživanja mesa nisem nikomur dovolil, ga ne dovoljujem in ga tudi ne bom dovolil v nobeni obliki, na noben način in sploh nikjer; brezpogojno ga prepovedujem za vse. Kdor pri iskanju lastne sreče kaznuje ali ubija bitja, ki prav tako stremijo po sreči, ne bo našel sreče po smrti. Ker čuti usmiljenje do vsakega živega bitja, se tak človek imenuje 'svetnik'. Vsa bitja naj živijo srečno, nobenega naj ne zadene nesreča. Vse naše življenje naj bo drugim v pomoč! Vsako bitje se boji trpljenja, kajti vsi radi živimo. V vsem živem spoznaj samega sebe, zato ne muči in ne ubijaj.«

In še video za strokovnjake - "akademike", ki promivirajo živalska trupla kot nujno potrebno hrano za človeka: Meet your meat 


Najboljša hrana za ljudi
Ljudje smo uvrščeni v kategorijo frugivorjev, saj smo biološko, fiziološko in anatomsko najbolje usposobljeni za obiranje in učinkovito presnovo surove
hrane: svežega, surovega, zrelega sadja, nekaj zelenjave, oreškov, lešnikov, semen v že znanih razmerjih (cca 70 – 90% sadja, cca 25 – 8% zelenjave, cca 5 – 1% oreškov, orehov, lešnikov, semen), pol litra ali več doma pripravljenih svežih zelenjavnih/sadnih sokov dnevno; takšen način hranjenja se imenuje Optimalna prehrana in je skupaj z optimalnim življenjskim slogom najboljša osnova za vitko, vitalno, zdravo, okusno, lepo, za življenje sposobno telo, telo ki ne potrebuje navideznega zdravljenja stroke ali alternative. 
Vse to učimo in promoviramo tudi z lastnim 100% zgledom v Klubu Naravnega Zdravja – Club of Natural Health, kot edini tovrstni organizaciji v Sloveniji. Več o tem lahko preberete v klubskih glasilih: Znanost življenja 2002 in 2003.

Odločitev o tem kako se boste prehranjevali ter živeli in njeno dosledno izvajanje pa je odvisna samo od vas, od vaših odločitev. Za vse odločitve pa ste seveda odgovorni sami!

Viri
Heterociklični amini
Naravna znanost o zdravju

Petrovče - Slovenija, december 1999

No comments:

Post a Comment