Monday, February 4, 2013

SREČA...

Alois Kolar


Ja, mati narava je čudovita, samo ljudje smo hudo čudna bitja, rinemo skozi čuden izobraževalni sistem, socialni inženiring - indoktrinirani z materialnimi dobrinami – in to naj bi bil uspeh? 

Še en pogled na Tihi ocean iz mojega balkona
Hočemo živeti v sodobnih betonskih džunglah, v dragih, v velikih predragih stanovanjih, ogromnih hišah "brez duše", napolnjenih z vso mogočo sodobno ropotijo, kičem, garderobo katero sploh ne nosimo, materialnimi dobrinami katere sploh ne bi potrebovali in se gremo brezkoristne piflarske "intelektualce" - uspešneže.

In to samo zato, ker drugi tudi to počnejo in so zato označeni kot "uspešni"...

Tu in tam kakšen uspešnež le uspe pobegniti poneumljenemu, civiliziranemu načinu življenja in se vrne nazaj, nazaj k naravnemu načinu življenja, k izvoru, vendar že izčrpan in bolan od "uspeha". 
Lahko pa bi celo življenje živel/a tako, kot te zadnje trenutke svojega življenja, brez pretirane ambicioznosti, egoizma, dominiranja, zlobe, parazitiranja, brez "črnega"- tajkunskega karakterja. 
Srečni, nenavezani ljudje po navadi nimamo najnovejših, najboljših, najdražjih stvari ampak zmoremo resnično uživati v stvareh, v tem kar imamo.


Srečni, nenavezani ljudje po navadi nimamo najnovejših, najboljših, najdražjih stvari ampak zmoremo resnično uživati v stvareh, torej v tem kar imamo.

Vsak trenutek v dnevu je odraz, nekakšna slika našega življenja, katere nismo videli še nikoli in katere ne bomo doživeli niti videli nikoli več. Zato uživajmo življenje in naredimo vsak trenutek v dnevu našega življenja kar se da lep, lep za nas in za tiste ki so nam blizu.

Sreča je ključ do uspeha, ni uspeh ključ do sreče...

Miraflores - Lima, Peru, 04.02.2013