Wednesday, January 23, 2013

HRANA, KUHANA, PROCESIRANA

Avtor: Alois Kolar, presnojedec, simpatizer Naravnega zdravja - Naravne higiene (17. avgust 1996)

Leta 1930, dr. Paul Kouchakoff je naredil primerjalno raziskavo o tem, kako vpliva na delovanje organizma kuhana, procesirana hrana v primerjavi s surovo hrano za katero smo ljudje biološko prilagojeni.

Odkril je da se prebavna levkocitoza pojavi vedno in samo takrat kadar se konzumira procesirana – kuhana hrana. Ugotovil je, da ni nobenega odziva "imunskega sistema", če jemo hrano v naravni, surovi, nepredelani obliki. Kadar jemo procesirano – kuhano, je opazen takojšen števični porast belih krvnih celic za približno 300 %.

Kuhana zelenjava
Bela krvna telesca so naša zaščita - vojaki, organizem jih proizvaja za nevtralizacijo substanc ki ogrožajo naše telo: strupi, poškodbe tkiv, zlomi kosti ali akutnimi ali kronočnimi simptomi - bolezni. 

Ta odziv organizma na uživanje predelane - kuhane hrane je Dr. Kaufakoff imenoval Prebavna levkocitoza, takrat je medicinska znanost razmišljala da je kuhana hrana za ljudi prava, žal tudi danes "doktorji" (kot vodilni intelektualci bolezni, ne zdravja) še vedno mislijo enako.

Zaradi prebavne levkocitoze hranjenje s procesirano, termično obdelano hrano ohranja organizem v konstantno izrednem stanju, tudi tistemu, imenovanemu alergije, kar je posledica ponorelega "imunskega sistema“ (bolje rečeno sistema uravnavanja homeostaze), kadarkoli odkrije staro ali novo iritantno snov.

Organizem se odzove na predelano, kuhano hrano tudi s povečanim izločanjem sluzi. Kadar jeste predelano, kuhano hrano se vaš organizem poskuša zaščiti pred invazijo čudne, denaturirane hrane s povečanim ustvarjanjem sluzi. Ta sluz naredi nekakšno zaščito med hrano in vašim telesom. 

Vsi ki se prehranjujemo na optimalen način vemo (začetek mojega je bil 23.10.1994), da kadar poješ obrok kuhane hrane, je prva opažena stvar da ti v približno 10 minutah začne teči iz nosu, če pa poješ kos mesa, ponoči ne boš dobro spal/a, imaš polno grlo sluzi, naslednji dan pa boš imel/a oči močno občutljive na sončno svetlobo tudi za temnimi sončnimi očali, so pa vneti tudi sinusi, samo za dan, dva, potem se stanje normalizira.

Po daljšem obdobju hranjenja s procesirano - kuhano hrano, se tako imenovani "imunski sistem" izrabi, stopnja zastrupljenosti pa je vse višja in višja, simptomi tako postanejo normalen, običajen del človeškega življenja. Kuhajoči vegetarijanci torej ne naredijo dovolj dobrega zase, le za živali...

Sveža zelenjava
Ljudje seveda mislijo, da je to normalno, da je to samo staranje (kot jim to ves čas dopovedujejo doktorji medicine) in verjamejo, da nimajo druge izbire, kot da so ves čas bolj ali manj v simptomih, ki iz akutnih postajajo kronični, doktorji medicine pa tem simptomom dajejo imena v mrtvem latinskem jeziku in takrat se simptomi prelevijo v bolezni z latinskimi imeni, celo v "infekcijske bolezni", katere v skladu s kemično-farmacevtsko-medicinsko znanostjo povzročajo bakterije ali še v krvni plazmi in telesnih tekočinah do danes še nikoli odkriti "virusi". 

No, doktorji medicine in farmacevti pa se hitro razglasijo za edine rešitelje človeške populacije, katero bodo zaščitili kar s preventivnim vakciniranjem - vakcina je strupen, zdravju škodljiv proizvod kemično-farmacevtske industrije; "viruse" potrebujejo samo zato da bi lahko "znanstveno" opravičili vakciniranje (to je največja prevara v svetu znanosti, zanje pa je to največji posel, na osnovi lažne humanosti). 
Samozvani rešitelji... 

No, pa smo tam...

Vendar vi lahko spremenite vašo usodo katero sicer določajo nutricionistično - dietetična in kemično-farmacevtska-medicinska znanost, samo vi lahko spremenite svoje prehranjevalne navade, samo vi lahko spremenite svoj življenjski slog in če ga spremenite, boste zdravi, naravno lepi, srečni do izteka vaše biološke dobe :).

Pri kuhanju se tvorijo nove snovi...
La comida cocinada
Food, cooked, processed
Zvijače predelovalne prehranske industrije
Manila - Filipini, 17.08.1996

No comments:

Post a Comment