Alois Kolar, B.HSc.
Živimo v času, katerega si ga v preteklosti v večini primerov ne bi želeli,
medicinska stroka v navezi s kemično-farmacevtsko industrijo izumljata
vedno nove in nove bolezni in nato nove terapije, z novimi
drogami - zdravili, na račun davkoplačevalcev kupujejo nove in zelo
drage stroje za izvajanje terapij in nove tehnike diagnosticiranja, tako
imenovane preventivne preglede pa razumejo kot resnično preventivo,
število bolnih ljudi se iz leta v leto povečuje - narašča, najbolj ravno
tistih, ki so razvili kakršno koli obliko raka, kardiovaskularnih bolezni,
diabetesa tipa ena…
Na osnovi tega je jasno je, da umetnost medicine (to je le delno
resnična znanost) ne pozna odgovorov in to tudi spoznava vedno več ljudi,
posledica tega pa je iskanje, iskanje nečesa, kar naj bi jim omogočilo
ponovno vzpostavitev zdravja brez trpljenja ob navideznem zdravljenju
stroke, ki v več kot 90% vodi v smrt – če govorimo o "zdravljenju raka"
po metodah uradne medicine in približno 15-20% ozdravitev rakavih bolnikov
pod oskrbo Naravnega zdravja - Naravne higiene. Njihove terapije
(v skladu z njihovo silno znanostjo, imenovano doktrina) so rakotvorne
same po sebi, povzročile bi torej raka tudi pri zdravih ljudeh.
Dr. medicine R. Mendelsohn poroča, da celo postopek mamografije
povzroči večje število raka, kot pa je število obolelih za rakom na dojki,
katera z mamografijo odkrijejo, sploh pa ne bi izgubljal besed o
"zdravljenju" AIDSA ali celo Ptičje gripe (Tamiflu).
Iskalci zdravja me veliko sprašujejo o tem, kakšna se mi vsebinsko
zdi velika prodajna uspešnica: Prehrana na osnovi krvnih skupin, katero
je napisal naturopatski doktor D'Adamo.
|
Peter D' Adamo, doktor naturopatije |
Z vso gotovostjo lahko napišem,
povem, da nihče ne more na osnovi
krvne skupine
posameznice/posameznika določati,
kakšno hrano
naj jemo!
Eden izmed takšnih »intelektualcev«
je Dr. D'Adamo,
v svoji knjigi (ki je sicer postala best
seller) piše o hrani ki naj jo jemo;
tovrstno hranjenje temelji po
njegovih trditvah na osnovi 4 krvnih
skupin
(kmalu pa sta mu prav zaradi uspehov
pri prodaji te knjižne "uspešnice"
in piflarsko - znanstvene polomije sledila še dva doktorja medicine
(denar je pač denar in "doktorji" ga imajo še rajši kot ostali profili Ponzijeve
piramide, ki temelji na osnovi delno resnične, lažno priznane,
zgrešene - medicinske znanosti, poučevane na medicinskih fakultetah
na osnovi katere potem prejemajo fantastične plače in še bolj fantastično
plačana "dežurstva"), kot na primer Hessmann – Kosariseva in Christopher
J. Hammond. Ljudje žal, žal "padajo" na doktorske nazive in na
neumnosti o katerih "doktorji" pišejo. Te knjige pa žal promovirajo tudi
nekateri slovenski "zdravilci", ki bi tudi radi (kot to počno doktorji) navidezno
zdravili na sebi svojstven način.
Dr. naturopatije D'Adamo v tej knjigi ni predstavil niti strokovno
podkrepil raziskav, na katere se sklicuje, v knjigi pa navaja več različnih
mehanizmov, ki jih v človeški fiziologiji niso nikoli zapazili; njegova
teorija temelji na akciji lektinov in beljakovin na površini določenih
vrst hrane, ki naj bi povzročali hude bolezni (celo smrt), če jih poje
nekdo, ki ima po njegovem mnenju "napačno krvno skupino" za to
vrsto hrane.
Priznan ameriški strokovnjak za prehrano dr. J. Fuhrman je ponovno
raziskal, pregledal več kot 200 znanstvenih raziskav o krvnih skupinah in
bolezni, o lektinih, nato je njegovo knjigo komentiral takole: »Dr. Med.
D'Adamo se je skliceval na manj kot 6 znanstvenih raziskav od teh 200-tih;
vse najbolj pomembne raziskave pa sploh niso vključene v njegovo knjigo,
večina od njegovih od daleč prenesenih trditev nima znanstvene podpore in
nimajo znanstvenih referenc. Večina njegovih trditev je napačnih in kažejo
na zelo slabo razumevanje človekove fiziologije in dosegljive znanosti o
temah, ki jih navaja in za katere trdi, da je strokovnjak.«
Vir: Dr. Med. J. Fuhrman, Should Our Blood Type Determine The Foods
We Eat, Health Science,Vol. 25, No 3, p.34.
Če si na primer zastavimo nekaj vprašanj: "Ali hrana bogata z maščobnimi kalorijami,
na primer zelenjavna olja postanejo
vir
hujšanja, če jih konzumira oseba
s krvno skupino A?
Ali za te
posameznike
ne velja prvi Zakon o
termodinamiki kot za vse ostale krvne
skupine?
Ali res meso povzroča
naraščanje telesne mase, če ne
izločamo dovolj kisline, da bi ga
lahko dobro, pravilno presnovili, kot trdi dr. D'Adamo? Potem so odgovori na
vsa ta vprašanja sledeči: veliko preveč njegovih trditev je nasprotnih od
uveljavljenih konceptov fiziologije človeka, konec koncev kislina ne
presnavlja beljakovin, pepsin jih!
Dobro, pa recimo da ima posameznik s krvno skupino AB nižjo gastrično
kislinsko izločanje, ga hranjenje z mesom ne bo zredilo - kar trdi dr. naturopatije
D'Adamo.
Nepopolno presnovljene beljakovine se bodo pomaknile po
prebavnem traktu naprej, kjer jih bodo razgradile intestinalne bakterije,
zaradi tega zmanjšana absorbcija aminokislin povzroča izgubo kalorij
in razumljivo izgubo telesne mase (teže), nikakor pa ne zvišanja le te
(to metodo uporabljajo profesionalni body builderji v obdobju definicije
in izgubo najmanjših delcev maščob)!
Upam, da vam je to razumljivo. Je?
Ali imajo res nosilci krvne skupine 0 tendenco k slabši funkciji žleze ščitnice
zato, ker dr. D'Adamo ugotavlja: "Tip 0 ne proizvaja dovolj joda!" Prvo: od
vsega kar moramo vedeti je, da človeški organizem ne proizvaja
minerala, kot je jod! Tako iodin (jod) kot vsi ostali mineralni elementi so
lahko absorbirani le iz hrane ki jo jemo in edina znanstvena raziskava na
tem področju (v zvezi z njegovo trditvijo) je, da se osebek krvne skupine 0
nagiba k tendenci slabšega delovanja žleze ščitnice, kaže ravno nasprotno!
Hiper ali ekscesno delovanje žleze ščitnice je bilo dokazano kot bolj
pogostno v tipu 0 in hipo ali nižje (zmanjšano) delovanje je bolj pogosto
prikrvnem tipu A. Nato neverjetni "doktor" ugotavlja še, da sol in jetra
pomagata pri nižanju telesne mase pri krvnem tipu 0…, ;).
Dejstvo je, da več kot 95% odraslih prebivalcev ZDA razvije arterosklerotične
in krvno skupino B.
Prav nerazumljivo je, kako lahko takšna knjiga brez kakršne koli znanstvene
podpore ali vsaj znanstvene verjetnosti postane bralna uspešnica (bestseller); Vse kaže le na to, da so ljudje popolnoma zmedeni in napačno informirani -
nenehno zavajani glede prehranjevanja in življenjskega sloga. Neprestano
so napadani z idejami, z "akademskimi strokovnimi mnenji", medijskim
oglaševanjem, s knjigami, s prevarami (fintami) kot recimo kombinacija
hrane (živil) in/ali magično – mistično zdravilne hrane, tudi hrane v obliki
raznovrstnih laboratorijsko izdelanih dodatkov k prehrani, raznih "aktimelov"
in podobnih, z dobro financiranimi in izvrstno plačanimi "znanstvenimi
raziskavami podprtih piflarsko - znanstvenih bedarij".
Ničesar ne omogoča, ne krepi vitalnosti organizma
(po medicinsko: delovanja "imunskega sistema"
ki je prav tako medicinska farsa) bolj kot hrana, na
katero smo se ljudje prilagajali nekaj stotine
milijonov let: sveže, surovo, primerno zrelo sadje
(cca 70% - 90%), nekaj zelenjave (cca 25 - 8%),
nepraženih oreškov, lešnikov, semen (cca 5% - 2,5%),
kakšen liter doma pripravljenega sadnega ali
zelenjavnega soka skupaj z ostalimi naravnimi
principi, ki jih zastopa Naravno zdravje – Naravna
higiena! Na ta način boste imeli najbolje
primerno - naravno razvito bakteriološko floro,
brez dodajanja "mlečnih bakterij iz kravjega mleka",
ki je naravna hrana le za telička!
Najbolje za vas je, da čimprej pozabite
na način hranjenja v odvisnosti
od krvnih skupin in da začnete pozabljati
na način hranjenja z mrtvo, termično obdelano, procesirano – uničeno
hrano, na razne dodatke k prehrani (kar priporočajo "doktorji" ortodoksne
medicine in njene sestre, športne medicine), če želite (p)ostati trajno
vitalni - zdravi, lepi in vitki.
Kar 100% drži je Optimalni življenjski slog, imenovan tudi slog Naravnega
zdravja – Naravne higiene (optimalna prehrana v optimalnem
življenjskem slogu) in le to vodi do izboljšanja zdravja vse do njegove
najvišje stopnje, vitkosti, vitalnosti v pozna leta biološke starosti.
Odločitev in njeno dosledno izvajanje pa sta odvisni samo od vas. Za vse
odločitve pa ste seveda odgovorni sami!
Piran, 3.4.2007 22:06:18 (Prvič zapisano leta 2000 v Petrovčah in objavljeno
na www.mojuspeh.com in v Znanosti življenja 2002, glasilu Kluba Naravnega
zdravja - Club of natural health - Petrovče).
No comments:
Post a Comment