Sunday, November 18, 2012

OSNOVNI VZROK BOLEZNI

Alois Kolar, B.HSc.

Osnovni vzrok simptomov (bolezni) je naraščajoča zastrupljenost organizma (toksikoza) zaradi napačnega načina prehranjevanja (takšnega kot zastopa tako imenovana "stroka" ), uživanja socialnih drog, dovoljenih drog katere lahko kupite brez recepta, uživanja drog predpisanih z recepti,  uličnih drog in napačen življenjski slog v celoti.

  
Osnovni vzrok toksikoze pa je toksična reakcija organizma ki živi in se prehranjuje s termično obdelano (kuhano, pečeno, konzervirano...) hrano, katero proizvaja in zagovarja živilska industrija ob močni podpori doktorjev medicinske znanosti, sistemskih nutricionistov ter seveda inženirjev živilske tehnologije.

Vzrok bolezni niso bakterije, ne virusi!


Znanstveno – logično stališče resničnih znanstvenikov življenja je, da so bakterije naši simbiotični partnerji, torej integralni deli človeškega organizma in da ne povzročajo bolezni, brez bakterij namreč sploh ne bi mogli živeti, na trilione bakterij je ves čas prisotno v našem organizmu. 


Osnova biološkega življenja je sožitje, simbioza - tu ni mesta za vojno in uničevanje z uporabo kemično-farmacevtskih drog. Vojna in uničevanje v primeru biološkega življenja sta nekaj, kar so si lahko izmislili le bolni zločinski možgani tovrstnih "znanstvenikov" in njihovih finančnih podpornikov.



Strukture, ki bi jih sicer lahko imenovali virusi v človeškem ali živalskem telesu ne obstajajo in jih v v povezavi z različnimi imeni bolezni (aids, sars, ptičja gripa, in zadnji "biser" stroke: rak na materničnem vratu) telesnih tekočinah nikoli - ponavljam: nikoli niso odkrili! So le blišč (profit) in beda zgrešene medicinske znanosti, katera je na veliko žalost splošno priznana znanost. 

Bakterije, virusi niso povzročitelji bolezni, bolezni niso nalezljive! 


Tudi nemški molekularni biolog Dr. Stefan Lanka pravi: "Zelo pomembno je vedeti, da so virusi sestavni deli zelo preprostih organizmov, na primer enoceličnih klorela alg confervacea in sestavni deli mnogih  bakterij. Takšne virusne komponente  imenujemo fagi. V kompleksnih organizmih, zlasti v ljudeh, v živalih  takšnih struktur ki bi jim lahko rekli virusi, še nihče ni videl!"

Naše načelo je: "Da bi bili zdravi moramo živeti zdravo!"



Resnična življenjska znanost - naravna znanost o zdravju, imenovana tudi Naravno zdravje - Naravna higiena nikakor ne odobrava: v vseh sredstvih javnega obveščanja neprestanega zastraševanja (ki ga izvajajo doktorji medicine - medicinski establišment, katerega potiska naprej kemično-farmacevtska industrija) in zavajanja strokovne in laične javnosti o zlobnih, skrivnostnih, zahrbtnih bakterijah, zlasti virusih (takšne lastnosti imajo le ljudje),  ne "preventive" kot jo razume stroka: ne neprestanih preventivnih pregledov, ne prisilnega vakciniranja, niti navideznega zdravljenja z drogami kemično-farmacevtske industrije!

Ko živimo zdravo je takšna "preventiva" nepotrebna, nesmiselna, škodljiva (mamografija na primer), kot tudi navidezno zdravljenje s predpisovanjem kemično-farmacevtskih drog!

Beseda dieta izhaja iz grščine: »Diaita«, pomeni pa umetnost hranjenja; temelji pa na surovi, celostni, sveži naravni rastlinski hrani katero imenujemo tudi Optimalna hrana (sveže, primerno zrelo sadje, sveža zelenjava, nepraženi oreški, orehi, semena, sveži doma pripravljeni sadni in/ali zelenjavni sokovi popiti takoj po pripavi, s čim manjso uporabo pesticidov in herbicidov v procesu gojenja in zorenja, surova kokošja jajca - naši starodavni predniki so konzumirali ptičja, pred udomačenjem kokoši), za katero smo ljudje biološko, fiziološko in anatomsko prilagojeni. 
Takšen način hranjenja ne povzroča bolezenskih stanj, telesu pa omogoči da se pozdravi samo. 
Le na tak način lahko dosežemo trajno najvišjo stopnjo zdravja; poudarek je na Optimalni dieti. Ob spremembi načina prehranjevanja pa moramo spremeniti tudi destruktivne dnevne navade meščanskega načina življenja v optimalni življenjski slog, imenovan tudi slog Naravnega zdravja – Naravne higiene, kamor spada tudi optimalna hrana. 

Natural science of health - Ciencia natural de salud

No comments: