Thursday, October 20, 2022

JE PREHLAD NALEZLJIVA BOLEZEN?

Alois Kolar, B.HSc., diplomirani praktik Naravne znanosti o zdravju, Neodvisni raziskovalec (Bachelor of Hygienic Sciences, Independent Researcher)

“Though the doctors treated him, let his blood, and gave him medications to drink, he nevertheless recovered.” ― Leo TolstoyWar and Peace

Prehlad (gripa je modificiran prehlad) vedno predstavlja primarno obliko čiščenja, ki ga uvede telo samo, v tem primeru intenzivneje izloča strupe, nakopičene v njem skozi sluznico ven iz telesa. Je vedno rezultat napačnega življenjskega sloga in prehranjevanja (meščanski, destruktivni slog, priporočen s strani medicinske in nutricionistične stroke).

Prehlajena…
Prehlajena…

Človek zelo poredko ali nikoli ne zboli zaradi bližine »okuženega človeka«! To zelo dobro vedno “doktorji” medicine, specialisti, medicinske sestre pa tudi drugi bolnišnični personal, saj so največ v stiku s pacienti, ki jih je že napadla kakšna »nalezljiva bolezen«, pa zaradi tega ne zbolijo!

Bolezni niso nalezljive, edino, kar je nalezljivo, so nalezljive dnevne navade ljudi, vsi se v največji možni meri prehranjujejo napačno z devitalizirano, termično obdelano, mrtvo hrano, pijejo čudne napitke kot so kava, čaj, kola pijače, energetske pijače - energy drinks, alkoholne pijače, kadijo, se omamljajo z barbiturati, jemljejo razne "dodatke k prehrani" (farmacevtski - laboratorijsko izdelani vitamini, minerali, proteini, koencimi, encimi, hormoni...), ki vsi skupaj še povečujejo acidozo, uničujejo ravnovesje vitalnih hranljivih substanc v telesu in povzročajo toksikozo organizma. Bolezen vedno nastane znotraj telesa, oziroma telo vedno samo vzpostavi krizo, imenovano bolezen, zaradi že omenjenih težav s katerimi se spopada. V večini primerov so torej cele skupine ljudi, mesta in celo pokrajine "notranje onesnažene" - na bolj ali manj enak način v stanju toksikoze, zato lahko »umetnost medicine« manipulira z ljudmi, ki ji seveda verjamejo... V vseh primerih se telo pozdravi samo takoj (telo je samo-ozdravljiv organizem, tako kot se pozdravi samo, če se urežemo ali ranimo, tako je v primeru vseh ostalih oblik bolezni), ko mu za to zagotovimo osnovne naravne pogoje - slog Naravnega zdravja – Naravne Higiene; optimalna prehrana je sestavni, ključni del tega sloga.

Obilo praznične hrane…
Obilo praznične hrane…

S prihodom mrzlega, zimskega obdobja se pogoji za toksikozo organizmov (skupinsko, cela področja, narodi) še znatno povečajo. Ljudje so manj na svežem zraku - preprosto zato, ker je zunaj mrzlo (zatohel, zastrupljen zrak s telesnimi izparinami, z izparinami kuhanja, pečenja, friteziranja, konzerviranja, cigaretnega dima, izdihanih plinov in plinov presnove...), manj se gibamo, veliko manj zračimo stanovanja - hiše, med tem obdobjem zelo veliko presedimo, jemo in popijemo ogromne količine (neskončna veriga praznikov) v glavnem meščansko hrano..., zato zbolijo en za drugim, saj se tudi hranijo enako in po verjetnosti celo živijo v skupnih stanovanjih pod enakimi pogoji.

Nadaljevanje prispevka

No comments:

Post a Comment