Tuesday, August 19, 2014

VAŠA PRIHODNOST SE ZAČENJA DANES

Alois Kolar

Naravna higiena – Naravna znanost o zdravju je resnična, je 
filozofsko uporabna znanost katera nas uči živeti zdravo optimalno življenje, opirajoč se na zakone življenja, glede na našo naravno dediščino. 

Jezero Bled, Slovenija -
O
зеро Блед,
Словения - El lago Bled, Eslovenia -
Lake Bled - Slovenia
Naravna higiena – naravna znanost o zdravju vsebuje principe, ki nas vodijo do pravilnega načina življenja v sozvočju z biološkimi, fiziološkimi in anatomskimi potrebami človeškega organizma. Naša biološka narava, to je naše telo (struktura, funkcija in bistvo obstoja), določa naše potrebe katere moramo zadovoljevati če želimo biti zdravi in srečni. 
Zdravje je naše naravno stanje, procesi razvoja bolezni pa so povsem naravne reakcije, katere sproži naše telo z namenom vzpostavljanja homeostaze - izločanja toksinov, po potrebi zdravljenja ki ga izvaja samo. Stanje zdravja in ugodja lahko dosežemo le če živimo zdravo, to je, da zadovoljimo naše fiziološke, čustvene, duševne in spiritualne potrebe.

Namen Naravne znanosti o zdravju je poleg zdravega načina življenja zaobjeti in združiti fizično, čustveno, spiritualno dobrobit skozi razumsko - logično učenje in pravilen način življenja, torej takšnega kot je vedno bil (dokler ga že v preteklosti niso razsekali na samostojne delce raznovrstni duhovni voditelji, guruji, raznovrstni svečeniki, da bi ga potem prav oni ponovno združili na njim svojstven način, potem pa so to počenjali še raznovrstni »strokovnjaki« raznovrstnih na novo nastajajočih "znanosti"), oskrbuje nas z  enostavnim, življenja zavedajočim se polnim načinom za vzpostavitev in ohranitev trajno najvišje stopnje zdravja, lepote in sreče. Naravna higiena je osebnostna moč v osvobajanju od proslulega, omejenega intelektualizma, uči nas neodvisnosti od vseh mogočih kreativno intelektualnih neumnosti, uči nas logičnih dejanj, prežene strah in nevednost ki se sicer nanaša na ohranitev zdravja. 

Končno – uči nas svobode ki je osnovni pogoj za srečo.

Doma
Naravna higiena – naravna znanost o zdravju je raziskovanje vseh elementov
in vplivov na zdravje z namenom izboljšati naše zdravje in uresničitev naših naravnih, prirojenih potencialov. Določene resnice in naravni zakoni so enaki in veljajo za vso človeštvo, nekatere manjše opcije pa se lahko obravnavajo kot prilagodljivi napotki ki se lahko spremenijo tako, da bi lahko najbolje ustrezali posameznici/ku. 

Torej, naš glavni namen je preučevanje in sistematizacija teh naravnih zakonov ki so hkrati zakoni življenja zato, da nam lahko koristijo. Samo to kar je v skladju z naravnimi zakoni - z zakoni življenja je resnično znanstveno, vse kar poskuša preusmeriti in manipulirati z zakoni življenja, naravnimi zakoni je neznanstveno - čeprav na žalost splošno "znanstveno" priznano, v neskladju z naravnim, je znanstveno zavajanje ki omogoča parazitiranje sistemsko izobraženih "intelektualcev" na osnovi davkoplačevalskega denarja, kar je najhujša, najbolj podla oblika prostitucije!

Naravna znanost o zdravju – naravna higiena je produkt narave ki je njen
tutor. Da bi lahko živeli na najboljši možni način potrebujemo obširno znanje in moramo naravo dojeti kot edino avtoriteto materialnega sveta. Dandanašnje življenje in predvsem slog življenja izgublja smisel in povezavo z vsemi elementi in pogoji, ki so nam na začetku omogočili življenje. 
Grozdje v dežju
Naravna higiena pa nas končno - če lahko tako rečem, vrača nazaj k vrtu, nazaj v raj kjer bi lahko vso človeštvo živelo srečno in zdravo življenje. Moramo torej spremeniti sodoben destruktivni življenjski slog v optimalnega, da lahko potem enostavno uživamo polno življenje in srečni, zadovoljni izpopolnjujemo naš obstoj na Poti vračanja domov.

Naravna znanost o zdravju – naravna higiena se dotika samo logičnih, uporabnih resnic, principov za človeško življenje, te resnice pa nam omogočajo da jih v življenju lahko praktično uporabimo. Z življenjem v slogu Naravne higiene – naravne znanosti o zdravju realiziramo in uresničimo veličastnost materialnega življenja, mir v duši in blaženo povezanost z vesoljem, z vesolji, s stvarnikom.

Večina "znanstvenikov" meni da so v naravi živeče živali samo instinktivna bitja, da je instinkt tisti ki jim omogoča preživetje, da se odločajo izključno po njem. 
Vendar temu ni čisto tako, tisti ki smo kadarkoli daljši čas preživeli v družbi živali v naravi vemo, da zelo uspešno komunicirajo, se organizirajo med sabo in da opravljajo prav tiste funkcije kot na žalost večina prebivalstva: rojstvo, odraščanje, razmnoževanje, borbe, spolnost, skrb za potomce do določene dobe (tu so živali veliko pametnejše od človeških staršev ki omogočajo parazitiranje svojih odraslih otrok daleč po polnoletnosti), hranjenje, igranje - razvedrilo, počitek in spanje. 
Razvijajo se optimalno, v zmožnostih katere jim dopušča okolje in njihove genetske sposobnosti.

Domače seme & paradižnik - dodano sept. 2014

Odkrivanje, ponovno oživljanje in prilagajanje našemu, človeškemu naravnemu instinktu je bistveni sestavni del življenja, kajti naš prirojen notranji instinkt nas vedno usmerja k zdravemu in konstruktivnemu načinu življenja (kadar le ni zamegljen z manipulacijami kemično-farmacevtske industrije, medicinske znanosti in njenih »doktorjev«, pa inženirjev prehranske industrije, pa sistemskih dietetikov, pa razno raznih kratkovidnih, vase zaverovanih "znanstvenikov" sklicujočih se na svoje v večini primerov napačno razmišljujoče in delujoče doktorske bogove), če mu posvečamo dovolj pozornosti. 
Če svojega instinkta ne razvijamo in se ga nočemo zavedati samo zato ker smo preleni (ali ker smo preveč vase zaverovani, arogantni na osnovi napačne ali delno resnične vendar splošno priznane znanosti in akademskih titul izvirajoč iz nje), da bi razmišljali s svojimi možgani, nas to pripelje v točko razvoja bolezni.

Pri predstavljanju koncepta, da je stanje zdravja naravno in normalno, resnični znanstveniki življenja – naravni higienisti spodbijamo »pravilo«, da je bolezen neizogibna.

Trdim, da se bolezen ne bo in ne more razviti če ne obstaja vzrok zanjo!

Bejing - Cesarsko mesto, 2002
Vzdrževanje zdravja je namreč nenehen proces homeostaze v človeškem telesu, pravzaprav v vsakem živem organizmu. 
Ko je organizem preplavljen s toksičnimi substancami preko njegovih zmožnosti izločanja se po neobičajnih poteh znebi toksinov, telo začne z urgentno akcijo izločanja toksičnih snovi. In to nujno akcijo imenujemo bolezen
Postenje ne priporočamo kar tako "za šport", uvajamo ga samo pri specifičnih primerih bolezni - prebavni trakt in traja 3 do 5 dni. Namreč, vse kar bi v vseh ostalih primerih oblik bolezni dosegli s postenjem, dosežemo zlahka z optimalnim načinom prehranjevanja, brez izpostavljanja nevarnosti s katerimi je lahko postenje povezano.

Mi moramo preseči moramo mrtvo težo več stoletne čudne znanosti in idej katerih se priučimo v sistemskem izobraževalnih institucijah povsod po svetu in jih nosimo s seboj v prerani grob. Idej s katerimi nas bombardirajo preko vseh razpoložljivih medijev, za nameček pa jih podpira tako imenovana "znanost", katere "znanstveniki" vedno raziskujejo le znotraj kratkega dometa neke "znanosti", kar sicer zadošča za akademski naslov in dobro plačo, logike pa je v tej znanstveni mineštri bolj malo...

Uživanje drog, zdravil, zelišč, preparatov in vsega kar je nenaravno lahko resno poseže v normalno in zdravo funcioniranje našega telesa, v nobenih okoliščinah pa ga ne more ozdraviti saj ti napori le zatrejo in potlačijo simptome naporov telesa pri vzpostavljanju homeostaze. Na ta način se organizem znebi bolezni le navzven, zato drogam prehitro pripišemo čudodelne zdravilne učinke.

Nihče in nič nas ne more pozdraviti, to zmore le naše telo samo.

Sadje, hrana za katero smo ljudje
najbolje prilagojeni
Telo samo ustvari in sproži bolezen kot nujno stopnjo čiščenja in popravila telesa. Terapije, ki vključujejo droge, zelišča, manipulacije ne morejo pomagati telesu v procesu zdravljenja, ravno nasprotno je, intenzivno motijo vitalne samoozdravitvene funkcije kot tudi ostale telesne funkcije. Taka vmešavanja prinesejo dodatne težave s katerimi se telo sooča, zato še dodatno znižajo vitalnost organizma. 
V tem primeru mora telo nameniti še dodatno energijo, da odplakne kemično-farmacevtske droge, ki smo jih zaužili v procesu navideznega zdravljenja. 

Zato doktorjem medicine tudi rečemo alopati.

To je tudi razlog, da obstaja toliko bolezni, katerim lahko rečemo iatrogenske bolezni (ali alopatske), torej bolezni povzročene zaradi zdravljenja z drogami. Alopatija je način zdravljenja s sredstvi, ki delujejo nasprotno od bolezenskih znakov. V teoriji si prizadevajo premestiti izvirno, prvotno bolezen z nasprotno ustvarjeno boleznijo. 
V bistvu, vse kar "doktorjem" medicine resnično uspe je to, da v procesu zdravljenja z drogami povzročijo še kakšno novo, iatrogensko bolezen. Na ta način simptomi izvirne bolezni sicer zmanjšajo ali ti celo "izginejo", vendar so le potisnjeni v notranjost, saj osnovne potrebne energije za zdravljenje ki ga izvaja telo samo začne primanjkovati. 
Prijeten večer v Bejing-u

V procesu navideznega zdravljenja z drogami je telo v večji nevarnosti kot prej, ko se je poskušalo ozdraviti samo - iznebiti toksinov, katere smo v telo vnesli sami oziroma so se v njem nakopičili zaradi nezdravega, meščanskega, kuhajočega načina hranjenja in življenja nasploh.

Ko je telo bolno mu najboljši način pomagate tako, da ne naredite popolnoma nič in tako stimulativno sprostite pogoje za "stanje zdravja", kateri telesu omogočijo da posveti svojo vitalno moč ozdravitvi. Skozi počitek, v seveda mirnih okoliščinah in zdravem okolju omogočimo telesu, da usmeri svojo energijo v najbolj pomembne fiziološke funkcije, detoksifikacijo in reparacijo.
Vedno, skozi dolgo zgodovino obstoja človeka na tem planetu je bilo tako…

Organizem se vedno odzove primerno pogojem katere ima na razpolago, torej ima lastno inteligenco.

Elementi za doseganje optimalnega zdravja, napisani po vrstnem redu:

-        Čisti zrak
-    Čista voda
-    Čistoča, urejen organizem
-    Počitek in spanje
-    Vzdrževanje temperature v bivališčih
-    Hrana za katero smo ljudje biološko, fiziološko in anatomsko najbolje  prilagojeni, surova - presna v mono obrokih
-    Meditacija
-    Sončenje
-    Obvladanje samega sebe
-    Čustveno ravnovesje
-    Prijateljstvo, poštenje, zaupanje, dobrosrčnost
-    Ljubezen in dobra spolnost
-    Športna aktivnost
-    Počitek, sproščanje
-    Razvedrilo, zabava
-    Delo za zagotavljanje varnosti v življenju
-    Prijetno naravno okolje, po možnosti živet izven velikih mest, v  naravnem okolju
-    Kreativno, uporabno delo
-    Motivacija
-    Izražanje naravnih instinktov
-    Izražanje estetskih čutov
-    Samozadostnost, ne parazitiranje.

Ko živimo po zakonih naravne znanosti o zdravju – naravne higiene dosežemo najvišjo trajno stopnjo zdravja - optimalno zdravje, se pomladimo in smo sposobni za polno življenje, za srečo in sposobnost deliti srečo z drugimi. 

Z življenjem optimalnega življenjskega sloga ki zajema tudi optimalen način prehranjevanja v mono obrokih, dosežemo naslednje ugodnosti:

-      Povečana energija in vitalnost
-      Večjo vzdržljivost v vseh pogledih
-      Nič več bolezni in bolečine
-      Naravno lepoto telesa
-   Čustveno stabilnost
-     Harmonično življenje
-   Odlično spanje
-   Brez egoizma
-   Brez ljubosumnosti
-   Brez zavisti
-   Brez zlobe
-   Brez sovraštva
-   Brez hinavščine
-   Brez pohlepa - hlastanja po materialnih dobrinah
     -      Večjo toleranco
     -      Manj stresa
 -      Večjo subtilnost in lahkotno doseganje orgazmov
 -   Sproščeno ljubezen in spolnost
     -      Večjo moč misli in volje
     -      Lažje delo in učenje
     -      Finančno neodvisnost
-    Svoboda in sreča

Torej, vaša prihodnost se začenja danes!

Bejing, 13.10.2003