Friday, June 28, 2013

POVEČANO HRANJENJE Z MESOM POVEČA TVEGANJE ZA DIABETES


Alois Kolar

Ljudje, ki povečujejo vnos (rdečega) mesa, pridobijo težo in povečajo 
tveganje za sladkorno bolezen, v skladu z novo raziskavo katero je objavila
American Medical Association. 

Raziskovalci so analizirali podatke o 149.143 udeležencev iz Health Professionals Follow-up Study, The nurses’ Health Study in The Nurses’ Health Study II in ugotovili, da je povečanje za več kot polovico dnevnega obroka mesa na dan poveča tveganje za sladkorno boleznijo tipa 2 za 48 odstotkov.

Zmanjšano uživanje mesa je povzročilo zmanjšanje telesne mase in zmanjšano tveganje za diabetes.

Vir:

Pan A, Sun Q, Berstein AM, Manson JE, Willett WC, Hu FB. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2 diabetes mellitus. JAMA Intern Med. Published ahead of print June 17, 2013.

Chiclayo – Lambayeque, Peru 28.06.2013