Alois Kolar
Ljudje, ki povečujejo vnos (rdečega) mesa, pridobijo težo in
povečajo
tveganje za sladkorno bolezen, v skladu z novo raziskavo katero je objavila
American Medical Association.
Raziskovalci so analizirali podatke o 149.143 udeležencev iz Health Professionals Follow-up Study, The nurses’ Health Study in The Nurses’ Health Study II in ugotovili, da je povečanje za več kot polovico dnevnega obroka mesa na dan poveča tveganje za sladkorno boleznijo tipa 2 za 48 odstotkov.
tveganje za sladkorno bolezen, v skladu z novo raziskavo katero je objavila
American Medical Association.
Raziskovalci so analizirali podatke o 149.143 udeležencev iz Health Professionals Follow-up Study, The nurses’ Health Study in The Nurses’ Health Study II in ugotovili, da je povečanje za več kot polovico dnevnega obroka mesa na dan poveča tveganje za sladkorno boleznijo tipa 2 za 48 odstotkov.
Zmanjšano uživanje mesa je povzročilo zmanjšanje
telesne mase in zmanjšano tveganje za diabetes.
Vir:
Pan A, Sun Q, Berstein AM, Manson JE, Willett
WC, Hu FB. Changes in red meat consumption and subsequent risk of type 2
diabetes mellitus. JAMA Intern Med. Published ahead of print June 17,
2013.
Chiclayo – Lambayeque, Peru 28.06.2013