Alois Kolar, BHSc., diplomirani praktik naravne znanosti o zdravju, neodvisni raziskovalec
Najprej vam želim povedati, da so odkritja nekaterih antropologov povsem
drugačna od stališča sistemske - ortodoksne znanosti (naj navedem samo dva: Walker in Bryant), v bližnji prihodnosti jih bo vedno več, toda za to bodo porabili še ogromno
denarja davkoplačevalcev in samo to je njihov namen; to omogoča zavlačevano profitabilnost katero prinaša na osnovi denaturirane, devitalizirane, mrtve hrane hranjen človek,
na osnovi napačnega življenjskega sloga živeči človek, torej bolan človek, ki
ga lahko nato stroka navidezno zdravi in lepo živi od tega zdravljenja (delnice kemično-farmacevtske industrije na osnovi takšnega zdravljenja kotirajo najvišje na
vseh svetovnih borzah, ne le slovenski).
Tako antropolog Dr. Alan Walker kot Dr. Vaughn Bryant sta ugotovila, da je
človek, kot ga slika ortodoksna znanost s sistemsko izobraženimi strokovnjaki, lovec in mesojedec ki na ognju peče grobo razkosane dele živalskih trupel samo mit (šele pred cca 10.000 leti se je postopoma pojavljal ogenj, ki je omogočil pečenje, kuhanje, udomačenje živine in s tem povezanim pitjem mleka, vzgajanje in genetsko manipulacijo žit do današnje oblike, sodobna predelava hrane – kmetijsko predelovalna industrija), nič drugega kot mit!
Od tod pa začenja »zgodovina človeštva« po zmotnih zaključkih sistemsko izobraženih doktorjev - ortodoksne znanosti torej…
Tako antropolog Dr. Alan Walker kot Dr. Vaughn Bryant sta ugotovila, da je
človek, kot ga slika ortodoksna znanost s sistemsko izobraženimi strokovnjaki, lovec in mesojedec ki na ognju peče grobo razkosane dele živalskih trupel samo mit (šele pred cca 10.000 leti se je postopoma pojavljal ogenj, ki je omogočil pečenje, kuhanje, udomačenje živine in s tem povezanim pitjem mleka, vzgajanje in genetsko manipulacijo žit do današnje oblike, sodobna predelava hrane – kmetijsko predelovalna industrija), nič drugega kot mit!
Od tod pa začenja »zgodovina človeštva« po zmotnih zaključkih sistemsko izobraženih doktorjev - ortodoksne znanosti torej…
Dr. Alan Walker je pri poglobljenih raziskavah
fosiliziranih zob naših starodavnih prednikov ugotovil, da se niso hranili z
mesom, listjem, travo, koreninicami, v njihov prehrani je prevladovalo
izključno sadje! Ob koncu raziskav je ugotovil: »Nobenih izjem ni! Čisto vsak zob, ki sem ga pregledal, naj je pripadal
človečnjaku izpred 12.000.000 let ali homo erecticusu je kazal znake
sadjejedstva!«
Tudi naše telo je biološko in fiziološko
prilagojeno sadju, zato je pomembno razmišljati, koliko sadja bomo pojedli, ne
koliko kalorij - KJ, beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, holesterola: »Dr.
Vaughn Bryant, vodja Antropološkega Oddelka na University A & M (College
Station) v Texasu USA je jasno postavil
tezo, da se je človek še pred nekaj deset tisoč leti prehranjeval izključno s
sadjem in semeni, občasno tudi zelenjavo, listjem, občasno tudi mesom in/ali
jajci, ki jih je staknil; pil je vodo, obroki so bili sestavljeni glede na okus
in vonj trenutno razpoložljive hrane.
Vso hrano je užival surovo.
To svojo trditev je postavil na osnovi poglobljenih raziskav koprolitov. Dr. Bryant je na osnovi analiz ugotovil (mogoče je ugotoviti celo, ali je človek semena zdrobil ali zgrizel, preden jih je pogoltnil, saj semena z žvečenjem razpadejo drugače, kot tista zdrobljena ali zmleta), da je bil jedilnik pračloveka sestavljen iz sadja, orehov, lešnikov, semen in surove zelenjave. Odkril ni nobenih deformacij na okostjih, ki bi kazale na pomanjkanje določenih snovi v njegovi prehrani, le en zob je našel, ki ga je načela zobna gniloba, le en zob v mnogih lobanjah…« (1)
Vso hrano je užival surovo.
To svojo trditev je postavil na osnovi poglobljenih raziskav koprolitov. Dr. Bryant je na osnovi analiz ugotovil (mogoče je ugotoviti celo, ali je človek semena zdrobil ali zgrizel, preden jih je pogoltnil, saj semena z žvečenjem razpadejo drugače, kot tista zdrobljena ali zmleta), da je bil jedilnik pračloveka sestavljen iz sadja, orehov, lešnikov, semen in surove zelenjave. Odkril ni nobenih deformacij na okostjih, ki bi kazale na pomanjkanje določenih snovi v njegovi prehrani, le en zob je našel, ki ga je načela zobna gniloba, le en zob v mnogih lobanjah…« (1)
To je bil znova strahovit znanstveni udarec, zadan »učenim glavam«, sistemskim intelektualcem ki pišejo zgodovino človeštva in Učbenike na osnovnih, srednjih, višjih in visokih šolah, medicinskih fakultetah, kjer pridobivajo "znanje" novi - bodoči doktorji...
Kako so
različne vrste živih bitij prilagojene na hrano
Gozdni človek - frugivor |
Različne vrste živih bitij lahko razvrstimo po
njihovi anatomski, fiziološki in biološki prilagojenosti na specifično vrsto hrane v
naslednje kategorije:
- herbivorji: to so jedci trave in zelenjave, kot
so govedo, ovce, koze, jeleni, srnjad, konji, zajčki, antilope, zebre…
- gramnivorji: to so bitja, ki se prehranjujejo z
zrnjem, žiti: miši in druge vrste glodalcev, ptice, kokoši in imajo mlinček za
predpresnovo,
- insektivorji: netopirji, ptiči in druga bitja,
ki se prehranjujejo z insekti,
- FRUGIVORJI: sadjejede živali – primati,
antropoidne opice, ljudje,
- karnivorji: živali katerih osnovna hrana predstavlja
meso, kosti, drobovje, mrhovina; to so mačke, psi, volkovi, levi, leopardi,
tigri, skobci, orli, galebi,
- mrhovinarji - tatovi trupel: šakali, hijene,
- mrhovinarji - tatovi trupel: šakali, hijene,
- omnivorji (vsejedci), živali kot so svinje
(prašiči, merjasci, tapirji), medvedi, kateri živijo na mešani prehrani sadja, želodov,
kostanja, korenin, zelenjave, zrnja, mesa, drobovine, mrhovine…
Ko raziskujemo prehranjevalne
navade ljudi po svetu ugotovimo, da so precej različne; na eni strani imamo Laponce
in Eskime, ki se preživljajo kot "mesojedci" - karnivorji in zaradi tega umirajo relativno mladi)
po drugi strani pa imamo veliko skupin ljudi predvsem v ekvatorialnem področju,
ki živijo skoraj ali popolnoma kot frutarijanci - sadjejedci.
V relativno "novejšem
času" človeške zgodovine, so bili ljudje predvsem
frutarijanci, sadjejedci;
še leta 1975 so bila na Javi in drugih Malezijskih otokih področja, poznana kot
"para desas", kjer so se ljudje preživljali od dreves, bogatih s sadeži
(paradiž ali raj izhaja iz teh okoliščin). Povsod po Evropi in bližnjem vzhodu
so živele za zidovi, zgrajeni iz velikih skal, obzidji skupnosti, kjer so
ljudje vzgajali sadovnjake; imenovali so se: raj-i. ti zidovi so varovali
drevesa s sadeži pred živalmi, po drugi strani pa so tudi zadrževal vročino in
jih ščitili pred vetrovi in zmrzalmi.
Veliko besed s korenom: ava in aval (kot
na primer Valhala in Avalon) so bile razvite kot terminologija sadne kulture.
Valhala (vikingška nebesa) v originalu pomeni: jama ali skladišče, kjer so
shranjevali jabolka, Avalon pa pomeni: dežela jabolk. Kultiviranje sadja je že takrat
dosegalo znanstveni pristop dolgo, dolgo
pred formalno zgodovino, katero so intelektualci shranili kot verodostojno. Spoznamo jo skozi
narodopisne legende in po ostankih ogromnih kamnitih zidov teh raj-ev, paradiž-ev.
Slovenija, dežela jabolk |
Če smo ljudje naravni frutarijanci, zakaj smo potem zašli iz diete - umetnost hranjenja, za katero smo biološko
prilagojeni?
V naravnem okolju bodo živali, kot na primer gorile, drobnica in konji raje umrli od stradanja, kot da bi jedli meso, toda šimpanzi in še nekatere sadjejede živali občasno lovijo raztrgajo in jedo meso kakšne druge živali, bolj poredko, vendar to počno. Strokovnjaki so mnenja, da so se šimpanzi tega naučili od ljudi.
V naravnem okolju bodo živali, kot na primer gorile, drobnica in konji raje umrli od stradanja, kot da bi jedli meso, toda šimpanzi in še nekatere sadjejede živali občasno lovijo raztrgajo in jedo meso kakšne druge živali, bolj poredko, vendar to počno. Strokovnjaki so mnenja, da so se šimpanzi tega naučili od ljudi.
Ljudje smo razvili zelo močan
instinkt preživetja, posedujemo v primerjavi z ostalimi živimi bitji neverjetno
inteligenco ki podpira ta instinkt; pred kakšnimi 3, do 4 milijoni let (tako uradna znanost) smo ljudje prestopili meje naše domovine v
tropskih deželah, okolju; če sledimo geološkim zapisom po celotni zemeljski
obli, je bila klima ugodna, gostoljubna
in primerna za življenje v skladu našimi - njihovimi frutarijanskimi navadami.
Ostanke tropskih rastlin so našli na Aljaski kot tudi na drugih severnih
zemljepisnih širinah.
Zaradi kataklizmičnega dogodka ali dogodkov, nuklearnih vojn ki so povzročili nizke temperature, mraz in ledene dobe, so se ljudje preselili južneje od teh področij, tisti, ki so se odločili vztrajati v novih vremenskih razmerah so morali spremeniti svoje navade - tudi prehranjevalne, če so želeli preživeti, alternativa je bila izginotje iz zgodovine ali drugačen način hranjenja, kar je pomenilo začetek prehranjevanja z živalmi, torej mesom, mlekom in izdelkom, ki so se jih naučili pripraviti iz tega, zdaj za njih primarnega živila. Ljudje so zdaj morali načrtovati in se prizadevati za preskrbo s hrano v odnosu na letne čase ali pa bi za vedno izginili iz obličja planeta, to jih je vodilo v način hranjenja z mesom ki je odstopal od prvotnega hranjenja s sadeži. Ta prehranjevalna perverznost ki se je porodila iz nujnosti za preživetje, se kasneje razširila tudi med ljudmi, katerim to ni (bilo) nujno početi...
Navkljub vsemu se je na našem planetu obdržalo precej skupnosti, ki niso nikoli prekršili njihovo naravno sadno prehrano in so ostali frutarijanci. V letu 1976 so še bile celo na ostrem podnebju na Himalaji in severovzhodnem Pakistanu frutarianske kulture, če govorimo o Hunzah.
Zaradi kataklizmičnega dogodka ali dogodkov, nuklearnih vojn ki so povzročili nizke temperature, mraz in ledene dobe, so se ljudje preselili južneje od teh področij, tisti, ki so se odločili vztrajati v novih vremenskih razmerah so morali spremeniti svoje navade - tudi prehranjevalne, če so želeli preživeti, alternativa je bila izginotje iz zgodovine ali drugačen način hranjenja, kar je pomenilo začetek prehranjevanja z živalmi, torej mesom, mlekom in izdelkom, ki so se jih naučili pripraviti iz tega, zdaj za njih primarnega živila. Ljudje so zdaj morali načrtovati in se prizadevati za preskrbo s hrano v odnosu na letne čase ali pa bi za vedno izginili iz obličja planeta, to jih je vodilo v način hranjenja z mesom ki je odstopal od prvotnega hranjenja s sadeži. Ta prehranjevalna perverznost ki se je porodila iz nujnosti za preživetje, se kasneje razširila tudi med ljudmi, katerim to ni (bilo) nujno početi...
Navkljub vsemu se je na našem planetu obdržalo precej skupnosti, ki niso nikoli prekršili njihovo naravno sadno prehrano in so ostali frutarijanci. V letu 1976 so še bile celo na ostrem podnebju na Himalaji in severovzhodnem Pakistanu frutarianske kulture, če govorimo o Hunzah.
ALI SMO LJUDJE:
mesojedci,
|
VSEJEDCI,
|
RASTLINOJE-DCI,
|
FRUGI-VORI?
|
sadje-
jedci?
|
MESOJEDCI
|
VSEJEDCI
|
RASTLINOJE-DCI
|
HUMANOIDNE
OPICE
|
ČLOVEK
|
Zonary
Placenta
|
Placenta
non-acciduate
|
Placenta
non-
acciduate
|
Discoidal
Placenta
|
Discoidal
P Placenta
|
So
štirinožni
|
So
štirinožni
|
So
štirinožni
|
Dve
roki, dve nogi
|
Dve
roki, dve nogi
|
Imajo
kremplje
|
Imajo
kopita
|
Kopita,
parklji
|
Roke, dlani,
prsti, ploščati nohti
|
Roke,
dlani, prsti, ploščati nohti
|
Vodo
pijejo tako, da jo z jezikom dvignejo v grlo
|
Vodo
pijejo tako, da jo z jezikom dvignejo v grlo
|
Vodo
pijejo tako, da jo sesajo
|
Vodo
pijejo tako, da jo sesajo
|
Vodo
pijemo tako, da jo sesamo
|
Hodijo
po 4
|
Hodijo
po 4
|
Hodijo
po 4
|
Hodijo
pokončno
|
Hodimo
pokončno
|
Imajo
rep
|
Imajo
rep
|
Imajo
rep
|
Brez
repa
|
Brez
repa
|
Oblika
glave omogoča kopanje po trupu in trganje notranjosti
|
Oblika
glave omogoča trganje mrhovine, mesa, ritje po zemlji
|
Oblika
glave omogoča trganje rastlinske hrane, čeljust premikajo vertikalno gor in
dol in tudi horizontalno na stran - prežvekovanje
|
Oblika
glave jasno nakazuje, da nimajo sposobnosti trganja drobovja, mesa in trave
|
Oblika
glave jasno nakazuje, da nimamo sposobnosti trganja drobovja, mesnega tkiva,
trave
|
Oči na
straneh, binokularni vid
|
Oči na
straneh, binokularni vid
|
S plenilci - oči na straneh,
veliko vidno polje,
Brez plenilcev: naprej
usmerjene oči, binokularni vid
|
Oči
spredaj, binokularni vid, humanoidne opice nimajo naravnih plenilcev
|
Oči
spredaj, binokularni vid, ljudje nimamo naravnih plenilcev
|
Koža
brez por
|
Koža s
porami
|
Koža s
porami
|
Na
milijone por
|
Na
milijone por
|
Nimajo
ustnic ali vrečaste lične strukture
|
Nimajo
ustnic in vrečaste lične strukture
|
Imajo
uporabne ustnice in vrečasto lično strukturo
|
Imajo
lepo oblikovane ustnice in vrečasto lično strukturo
|
Imamo
lepo oblikovane ustnice in vrečasto lično strukturo
|
Slabo
razviti sekalci (zobje)
|
Zelo
dobro razviti sekalci
|
Dobro
razviti sekalci
|
Dobro
razviti sekalci
|
|
Koničasti
zobje mlevniki
|
Koničasti
zobje mlevniki
|
Topi
podočniki, kočniki
|
Topi
podočniki, kočniki
|
|
Majhne
žleze slinavke
|
Dobro
razvite žleze slinavke
|
Dobro
razvite žleze slinavke
|
Dobro
razvite žleze slinavke
|
Dobro
razvite žleze slinavke
|
Kisla
reakcija sline in urina
|
Kisla
reakcija sline in urina
|
Bazična
reakcija sline in urina
|
Bazična
reakcija sline in urina
|
Bazična
reakcija sline in urina
|
Razkav,
hrapav, tenak jezik
|
Gladek
jezik, debel, za obračanje hrane
|
Gladek
jezik, debel, za potiska-nje rast. hrane med mlevnike
|
Gladek
jezik, debel za potiska-nje sadja med podočnike, kočnike, mlevnike
|
Gladek
jezik, debel, za potiska-nje sadja med podočnike, kočnike mlevnike
|
V
jetrih se nahaja encim urikaza, za razkroj sečne kisline, s katerim lahko
razgradijo 10 do 15 krat več sečne kisline, kot rastlinojedci
|
Jetra
vsebujejo encim urikazo za razkroj sečne kisline, ki je od 10 do 15 krat
višja kot pri rastlinojedih živalih
|
Jetra
imajo nizko toleranco za sečno kislino
|
Jetra
imajo nizko toleranco za sečno kislino, telo ne proizvaja encima urikaze
|
Jetra
imajo nizko toleranco za sečno kislino, telo ne proizvaja encima urikaze
|
Dojke
na trebuhu
|
Dojke
na trebuhu
|
Dojke
na trebuhu
|
Mlečne
žleze in dojke na prsih
|
Mlečne
žleze in dojke na prsih
|
Enostaven,
okrogel želodec
|
Enostaven
okrogel
želodec,
velik
|
Želodec
razdeljen na 3 dele, kamele 4
|
Želodec
z dvanajstnikom (drugi želodec)
|
Želodec
z dvanajstnikom (drugi želodec)
|
Prebavni
trakt je 3 krat daljši od trupa in omogoča hitro izločanje odpadkov mesne
presnove
|
Prebavni
trakt je 10 krat daljši od trupa živali
|
Prebavni
trakt je od 8 do 10 krat daljši od trupa in je dizajniran za sočenje
hranljivih snovi iz rastlinskih vlaken, trave…
|
Prebavni
trakt je vsaj 12 krat daljši od trupa in je sestavni del izvrstno razvitega
sokovnika
|
Prebavni
trakt je vsaj 12 krat daljši od trupa in je sestavni del najbolje razvitega
sokovnika na svetu – človeški presnovi
sistem
|
Prebavni
trakt je gladek
|
Prebavni
trakt je gladek in naguban
|
Prebavni
trakt je gladek in naguban
|
Prebavni
trakt je naguban, nabran, zavit, vrečast
|
Prebavni
trakt je naguban, nabran, zavit, vrečast
|
Prebavni
sistem ima sposobnost izločiti velike količine holesterola
|
Prebavni
sistem ima sposobnost izločiti velike količine holesterola
|
Prebavni
sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
|
Prebavni
sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
|
Prebavni
sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
|
Prehranjujejo
se z mesom
|
Prehranjujejo
se z mesom, mrhovino in rastlinami
|
Prehranjujejo
se travo, rastlinami in zelišči
|
Prehranjujejo
se s sadjem in oreščki, semeni
|
Prehranjujemo
se s sadjem, oreščki in semeni
|
Človeško telo se nikoli ni uspelo prilagoditi mesu, mesnim izdelkom, mleku in mlečnim izdelkom, kuhani, termično obdelani hrani, od tod izvirajo vse oblike bolezni - tudi rak, vendar umetnost medicine s svojimi "doktorji" tega še ni sposobna razumeti...
Ljudje smo uvrščeni v kategorijo frugivorjev, saj smo najbolje usposobljeni
sadja, nekaj zelenjave, oreškov, lešnikov, semen v že znanih večkrat napisanih razmerjih, pol litra ali več doma pripravljenih svežih zelenjavnih ali sadnih sokov dnevno; takšen način prehrane se imenuje Optimalna prehrana in je skupaj z optimalnim slogom - slogom Naravnega zdravja – Naravne higiene najboljša osnova za vitko, vitalno, zdravo, za življenje sposobno telo, telo ki ne potrebuje navideznega zdravljenja stroke ali kakšne čudne "alternative".
Vse to učimo in promoviramo tudi z lastnim 100% zgledom v Klubu Naravnega zdravja – Club of Natural Health, kot edini tovrstni organizaciji v Sloveniji.
Viri:
- Naravna znanost o zdravju
- (1), P. Newhouse, Je Controle Mon Stress, p.79-80.
- Kakšna hrana je najbolj primerna za ljudi
Prvič objavljeno v Znanosti življenja 2003 (glasilo Kluba Naravnega zdravja - Club of Natural health).
Chiclayo - Lambayeque, Perú jueves 5 de deciembre de 2013
No comments:
New comments are not allowed.