Wednesday, December 4, 2013

KAKŠNA HRANA JE NAJBOLJ PRIMERNA ZA LJUDI

Alois Kolar, BHSc., diplomirani praktik naravne znanosti o zdravju, neodvisni raziskovalec

Najprej vam želim povedati,  da so odkritja nekaterih antropologov povsem drugačna od stališča sistemske - ortodoksne znanosti (naj navedem samo dva: Walker in Bryant), v bližnji prihodnosti jih bo vedno več, toda za to bodo porabili še ogromno denarja davkoplačevalcev in samo to je njihov namen; to omogoča zavlačevano profitabilnost katero prinaša na osnovi denaturirane, devitalizirane, mrtve hrane hranjen človek, na osnovi napačnega življenjskega sloga živeči človek, torej bolan človek, ki ga lahko nato stroka navidezno zdravi in lepo živi od tega zdravljenja (delnice kemično-farmacevtske industrije na osnovi takšnega zdravljenja kotirajo najvišje na vseh svetovnih borzah, ne le slovenski). 



Tako antropolog Dr. Alan Walker kot Dr. Vaughn Bryant sta ugotovila, da je
človek, kot ga slika ortodoksna znanost s sistemsko izobraženimi strokovnjaki, lovec in mesojedec ki na ognju peče grobo razkosane dele živalskih trupel samo mit (šele pred cca 10.000 leti se je postopoma pojavljal ogenj, ki je omogočil pečenje, kuhanje, udomačenje živine in s tem povezanim pitjem mleka, vzgajanje in genetsko manipulacijo žit do današnje oblike, sodobna predelava hrane – kmetijsko predelovalna industrija), nič drugega kot mit! 
Od tod pa začenja »zgodovina človeštva« po zmotnih zaključkih sistemsko izobraženih doktorjev - ortodoksne znanosti torej…

Dr. Alan Walker je pri poglobljenih raziskavah fosiliziranih zob naših starodavnih prednikov ugotovil, da se niso hranili z mesom, listjem, travo, koreninicami, v njihov prehrani je prevladovalo izključno sadje! Ob koncu raziskav je ugotovil: »Nobenih izjem ni! Čisto vsak zob, ki sem ga pregledal, naj je pripadal človečnjaku izpred 12.000.000 let ali homo erecticusu je kazal znake sadjejedstva!«

Tudi naše telo je biološko in fiziološko prilagojeno sadju, zato je pomembno razmišljati, koliko sadja bomo pojedli, ne koliko kalorij - KJ, beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, holesterola: »Dr. Vaughn Bryant, vodja Antropološkega Oddelka na University A & M (College Station)  v Texasu USA je jasno postavil tezo, da se je človek še pred nekaj deset tisoč leti prehranjeval izključno s sadjem in semeni, občasno tudi zelenjavo, listjem, občasno tudi mesom in/ali jajci, ki jih je staknil; pil je vodo, obroki so bili sestavljeni glede na okus in vonj trenutno razpoložljive hrane. 
Vso hrano je užival surovo. 
To svojo trditev je postavil na osnovi poglobljenih raziskav koprolitov. Dr. Bryant je na osnovi analiz ugotovil (mogoče je ugotoviti celo, ali je človek semena zdrobil ali zgrizel, preden jih je pogoltnil, saj semena z žvečenjem razpadejo drugače, kot tista zdrobljena ali zmleta), da je bil jedilnik pračloveka sestavljen iz sadja, orehov, lešnikov, semen in surove zelenjave. Odkril ni nobenih deformacij na okostjih, ki bi kazale na pomanjkanje določenih snovi v njegovi prehrani, le en zob je našel, ki ga je načela zobna gniloba, le en zob v mnogih lobanjah…« (1)

To je bil znova strahovit znanstveni udarec, zadan »učenim glavam«, sistemskim intelektualcem ki pišejo zgodovino človeštva in Učbenike na osnovnih, srednjih, višjih in visokih šolah, medicinskih fakultetah, kjer pridobivajo "znanje" novi - bodoči doktorji...

Kako so različne vrste živih bitij prilagojene na hrano

Gozdni človek - frugivor
V naravi se je vsako živo bitje prilagodilo tako, da si zagotovi hranljive snovi iz določenega vira hrane, saj ima vsako bitje - vsaka vrsta svoje prehrambene zahteve; žal biološki učbeniki obravnavajo prehranjevalne navade le deloma in v glavnem le za živali, učbeniki ki zadevajo prehranjevanje ljudi pa tega sploh ne. Naš zakonito priznan izobraževalni sistem je postal ujetnik ogromnega, mamutskega industrijskega kompleksa (pridelava, predelava, vzrejanje in klanje živali, mesna predelava…). To pomeni, da se ti "intelektualci" prostituirajo na osnovi pridobljene splošno veljavne - napačne izobrazbe z namenom zagotoviti potrebe tistim ki jih pri tem podpirajo - izvrstno plačajo, zato je jasno da znanost o človeški prehrani ni pogojena z dejstvi o človeški fiziološki in biološki sposobnosti presnove hrane, pač pa od zahtev prehranske industrije, ki na osnovi teh zgrešenih, zavajajočih znanstvenih učenj dobro trži svoje produkte, ki povzročajo razvoj vseh oblik bolezni, vključno z rakom in AIDS-em (ne virus HIV¨). Seveda pri tem velja načelo: »Samo bolan človek je profitabilen človek!«

Različne vrste živih bitij lahko razvrstimo po njihovi anatomski, fiziološki in biološki prilagojenosti na specifično vrsto hrane v naslednje kategorije:

-   herbivorji: to so jedci trave in zelenjave, kot so govedo, ovce, koze, jeleni,     srnjad, konji, zajčki, antilope, zebre…
-   gramnivorji: to so bitja, ki se prehranjujejo z zrnjem, žiti: miši in druge vrste glodalcev, ptice, kokoši in imajo mlinček za predpresnovo,
-   insektivorji: netopirji, ptiči in druga bitja, ki se prehranjujejo z insekti,
-   FRUGIVORJI: sadjejede živali – primati, antropoidne opice, ljudje,
-   karnivorji: živali katerih osnovna hrana predstavlja meso, kosti, drobovje, mrhovina; to so mačke, psi, volkovi, levi, leopardi, tigri, skobci, orli, galebi,
-   mrhovinarji - tatovi trupel: šakali, hijene,
-   omnivorji (vsejedci), živali kot so svinje (prašiči, merjasci, tapirji), medvedi, kateri živijo na mešani prehrani sadja, želodov, kostanja, korenin, zelenjave, zrnja, mesa, drobovine, mrhovine…

Ko raziskujemo prehranjevalne navade ljudi po svetu ugotovimo, da so precej različne; na eni strani imamo Laponce in Eskime, ki se preživljajo kot "mesojedci" - karnivorji in zaradi tega umirajo relativno mladi) po drugi strani pa imamo veliko skupin ljudi predvsem v ekvatorialnem področju, ki živijo skoraj ali popolnoma kot frutarijanci - sadjejedci.

V relativno "novejšem času" človeške zgodovine, so bili ljudje predvsem
frutarijanci, sadjejedci; še leta 1975 so bila na Javi in drugih Malezijskih otokih področja, poznana kot "para desas", kjer so se ljudje preživljali od dreves, bogatih s sadeži (paradiž ali raj izhaja iz teh okoliščin). Povsod po Evropi in bližnjem vzhodu so živele za zidovi, zgrajeni iz velikih skal, obzidji skupnosti, kjer so ljudje vzgajali sadovnjake; imenovali so se: raj-i. ti zidovi so varovali drevesa s sadeži pred živalmi, po drugi strani pa so tudi zadrževal vročino in jih ščitili pred vetrovi in zmrzalmi. 


Slovenija, dežela jabolk
Veliko besed s korenom: ava in aval (kot na primer Valhala in Avalon) so bile razvite kot terminologija sadne kulture. Valhala (vikingška nebesa) v originalu pomeni: jama ali skladišče, kjer so shranjevali jabolka, Avalon pa pomeni: dežela jabolk. Kultiviranje sadja je že takrat dosegalo znanstveni  pristop dolgo, dolgo pred formalno zgodovino, katero so intelektualci shranili kot verodostojno. Spoznamo jo skozi narodopisne legende in po ostankih ogromnih kamnitih zidov teh raj-ev, paradiž-ev.

Če smo ljudje naravni frutarijanci, zakaj smo potem zašli iz diete - umetnost hranjenja, za katero smo biološko prilagojeni? 
V naravnem okolju bodo  živali, kot na primer gorile, drobnica in konji raje umrli od stradanja, kot da bi jedli meso, toda šimpanzi in še nekatere sadjejede živali občasno lovijo raztrgajo in jedo meso kakšne druge živali, bolj poredko, vendar to počno. Strokovnjaki so mnenja, da so se šimpanzi tega naučili od ljudi.

Ljudje smo razvili zelo močan instinkt preživetja, posedujemo v primerjavi z ostalimi živimi bitji neverjetno inteligenco ki podpira ta instinkt; pred kakšnimi 3, do  4 milijoni let (tako uradna znanost) smo ljudje prestopili meje naše domovine v tropskih deželah, okolju; če sledimo geološkim zapisom po celotni zemeljski obli, je bila  klima ugodna, gostoljubna in primerna za življenje v skladu našimi - njihovimi frutarijanskimi navadami. Ostanke tropskih rastlin so našli na Aljaski kot tudi na drugih severnih zemljepisnih širinah. 

Zaradi kataklizmičnega dogodka ali dogodkov, nuklearnih vojn ki so povzročili nizke temperature, mraz in ledene dobe, so se ljudje preselili južneje od teh področij, tisti, ki so se odločili vztrajati v novih vremenskih razmerah so morali spremeniti svoje navade - tudi prehranjevalne, če so želeli preživeti, alternativa je bila izginotje iz zgodovine ali drugačen način hranjenja,  kar je pomenilo začetek prehranjevanja z živalmi, torej mesom, mlekom in izdelkom, ki so se jih naučili  pripraviti iz tega, zdaj za njih primarnega živila. Ljudje so zdaj morali načrtovati in se prizadevati za preskrbo s hrano v odnosu na letne čase ali pa bi za vedno izginili iz obličja planeta, to jih je vodilo v način hranjenja z mesom ki je odstopal od prvotnega hranjenja s sadeži. Ta prehranjevalna perverznost ki se je porodila iz nujnosti za preživetje, se kasneje razširila tudi med ljudmi,  katerim to ni (bilo) nujno početi...

Navkljub vsemu se je na našem planetu obdržalo precej skupnosti, ki niso nikoli prekršili njihovo naravno sadno prehrano in so ostali frutarijanci. V letu 1976 so  še bile celo na ostrem podnebju na Himalaji in severovzhodnem Pakistanu frutarianske kulture, če govorimo o Hunzah.

ALI  SMO LJUDJE:

mesojedci,









VSEJEDCI,







RASTLINOJE-DCI,






FRUGI-VORI?






sadje-
jedci?
MESOJEDCI
VSEJEDCI
RASTLINOJE-DCI
HUMANOIDNE OPICE
ČLOVEK
Zonary Placenta
Placenta non-acciduate
Placenta non-
acciduate
Discoidal Placenta
Discoidal
P  Placenta
So štirinožni
So štirinožni
So štirinožni
Dve roki, dve nogi
Dve roki, dve nogi
Imajo kremplje
Imajo kopita
Kopita, parklji
Roke, dlani, prsti, ploščati nohti
Roke, dlani, prsti, ploščati nohti
Vodo pijejo tako, da jo z jezikom dvignejo v grlo
Vodo pijejo tako, da jo z jezikom dvignejo v grlo
Vodo pijejo tako, da jo sesajo
Vodo pijejo tako, da jo sesajo
Vodo pijemo tako, da jo sesamo
Hodijo po 4
Hodijo po 4
Hodijo po 4
Hodijo pokončno
Hodimo pokončno
Imajo rep
Imajo rep
Imajo rep
Brez repa
Brez repa
Oblika glave omogoča kopanje po trupu in trganje notranjosti
Oblika glave omogoča trganje mrhovine, mesa, ritje po zemlji
Oblika glave omogoča trganje rastlinske hrane, čeljust premikajo vertikalno gor in dol in tudi horizontalno na stran - prežvekovanje
Oblika glave jasno nakazuje, da nimajo sposobnosti trganja drobovja, mesa in trave
Oblika glave jasno nakazuje, da nimamo sposobnosti trganja drobovja, mesnega tkiva, trave
Oči na straneh, binokularni vid





Oči na straneh, binokularni vid
S plenilci - oči na straneh, veliko vidno polje,
Brez plenilcev: naprej usmerjene oči, binokularni vid
Oči spredaj, binokularni vid, humanoidne opice nimajo naravnih plenilcev
Oči spredaj, binokularni vid, ljudje nimamo naravnih plenilcev
Koža brez por
Koža s porami
Koža s porami
Na milijone por
Na milijone por
Nimajo ustnic ali vrečaste lične strukture
Nimajo ustnic in vrečaste lične strukture
Imajo uporabne ustnice in vrečasto lično strukturo
Imajo lepo oblikovane ustnice in vrečasto lično strukturo
Imamo lepo oblikovane ustnice in vrečasto lično strukturo
Slabo razviti sekalci (zobje)
Zelo dobro razviti sekalci

Dobro razviti sekalci
Dobro razviti sekalci
Koničasti zobje mlevniki
Koničasti zobje mlevniki

Topi podočniki, kočniki
Topi podočniki, kočniki

Majhne žleze slinavke
Dobro razvite žleze slinavke
Dobro razvite žleze slinavke
Dobro razvite žleze slinavke
Dobro razvite žleze slinavke
Kisla reakcija sline in urina
Kisla reakcija sline in urina
Bazična reakcija sline in urina
Bazična reakcija sline in urina
Bazična reakcija sline in urina
Razkav, hrapav, tenak jezik
Gladek jezik, debel, za obračanje hrane
Gladek jezik, debel, za potiska-nje rast. hrane med mlevnike
Gladek jezik, debel za potiska-nje sadja med podočnike, kočnike, mlevnike
Gladek jezik, debel, za potiska-nje sadja med podočnike, kočnike mlevnike
V jetrih se nahaja encim urikaza, za razkroj sečne kisline, s katerim lahko razgradijo 10 do 15 krat več sečne kisline, kot rastlinojedci
Jetra vsebujejo encim urikazo za razkroj sečne kisline, ki je od 10 do 15 krat višja kot pri rastlinojedih živalih
Jetra imajo nizko toleranco za sečno kislino
Jetra imajo nizko toleranco za sečno kislino, telo ne proizvaja encima urikaze
Jetra imajo nizko toleranco za sečno kislino, telo ne proizvaja encima urikaze
Dojke na trebuhu
Dojke na trebuhu
Dojke na trebuhu
Mlečne žleze in dojke na prsih
Mlečne žleze in dojke na prsih
Enostaven, okrogel želodec
Enostaven okrogel
želodec, velik
Želodec razdeljen na 3 dele, kamele 4
Želodec z dvanajstnikom (drugi želodec)
Želodec z dvanajstnikom (drugi želodec)
Prebavni trakt je 3 krat daljši od trupa in omogoča hitro izločanje odpadkov mesne presnove
Prebavni trakt je 10 krat daljši od trupa živali
Prebavni trakt je od 8 do 10 krat daljši od trupa in je dizajniran za sočenje hranljivih snovi iz rastlinskih vlaken, trave…
Prebavni trakt je vsaj 12 krat daljši od trupa in je sestavni del izvrstno razvitega sokovnika
Prebavni trakt je vsaj 12 krat daljši od trupa in je sestavni del najbolje razvitega sokovnika na svetu – človeški  presnovi sistem
Prebavni trakt je gladek
Prebavni trakt je gladek in naguban
Prebavni trakt je gladek in naguban
Prebavni trakt je naguban, nabran, zavit, vrečast
Prebavni trakt je naguban, nabran, zavit, vrečast
Prebavni sistem ima sposobnost izločiti velike količine holesterola
Prebavni sistem ima sposobnost izločiti velike količine holesterola
Prebavni sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
Prebavni sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
Prebavni sistem nima sposobnosti izločanja tujega holesterola
Prehranjujejo se z mesom
Prehranjujejo se z mesom, mrhovino in rastlinami
Prehranjujejo se travo, rastlinami in zelišči
Prehranjujejo se s sadjem in oreščki, semeni
Prehranjujemo se s sadjem, oreščki in semeni





                                                                                                  Človeško telo se nikoli ni uspelo prilagoditi mesu, mesnim izdelkom, mleku in mlečnim izdelkom, kuhani, termično obdelani hrani, od tod izvirajo vse oblike bolezni - tudi rak, vendar umetnost medicine s svojimi "doktorji" tega še ni sposobna razumeti... 

Ljudje smo uvrščeni v kategorijo frugivorjev, saj smo najbolje usposobljeni
za obiranje in učinkovito presnovo surove hrane: svežega, surovega, zrelega
sadja, nekaj zelenjave, oreškov, lešnikov, semen v že znanih večkrat napisanih razmerjih, pol litra ali več doma pripravljenih svežih zelenjavnih ali sadnih sokov dnevno; takšen način prehrane se imenuje Optimalna prehrana in je skupaj z optimalnim slogom -  slogom Naravnega zdravja – Naravne higiene najboljša osnova za vitko, vitalno, zdravo, za življenje sposobno telo, telo ki ne potrebuje navideznega zdravljenja stroke ali kakšne čudne "alternative". 
Vse to učimo in promoviramo tudi z lastnim 100% zgledom v Klubu Naravnega zdravja – Club of Natural Health, kot edini tovrstni organizaciji v Sloveniji.

Viri:

Naravna znanost o zdravju
- (1), P. Newhouse, Je Controle Mon Stress, p.79-80
Kakšna hrana je najbolj primerna za ljudi

Prvič objavljeno v Znanosti življenja 2003 (glasilo Kluba Naravnega zdravja - Club of Natural health).

Chiclayo - Lambayeque, Perú jueves 5 de deciembre de 2013

No comments: