Friday, March 29, 2013

NANO


Alois Kolar


Nano tehnologija omogoča uporabo nanodelcev na skorajda vseh področjih, nihče pa o njej ne govori prav veliko, le tu in tam kakšna informacija pricurlja iz „znanstvenih viruv“ v kateri nam sporočajo njihovo lastno superiornost in superiornost delovanja nanodelcev. 

Nanodelci so majhni skupki materialov, ki so manjši od 100 nanometrov (0,1 mikrometra), drugače povedano, en nanometer je miljardinka metra.
Pri nano tehnologiji gre za postopke v katerih izdelujejo izjemno majhne delce, imenovane nanodelce, katere najdemo v industrijskih izdelkih, pa v izdelkih kemično-farmacevtske industrije (drogah – ljubkovalno: zdravilih in vakcinah), v izdelkih kozmetične industrije in seveda v izdelkih prehranske industrije, v hrani torej. 

Pri opisu nanodelcev ne uporabljamo standardnih količin kot sta volumska in utežna koncentracija, saj ti dve količini ne ponazorita njihovo velikost in površino. Velikost je pomembna zato, ker nanodelci v velikosti: 

- 70 nm prodrejo v pljučne mešičke,

- 50 nm prodrejo v celica,

- 30 nm prodrejo v celično jedro,

- 20 nm in manjše ni podatkov. 

Največji „znanstveni problem sistemsko izobraženih znanstvenikov“ našega Planeta je v tem, da nikoli, nikoli ne pomislijo da karkoli kar ni naravno strpamo v naša telesa (hrano, pijače, socialne droge, kemično-farmacevtske droge, pa „prepovedane" droge...), povzroča težave, enako je tudi v tem primeru; ne razmišljajo o tem, da prisotnost nanodelcev (zlasti inženirskih) ki neovirano prodirajo v organe človeškega organizma ni naravna in da jih zato tam ne potrebujemo!  
Ne bi jih smeli imeti tam! 

Strupen vpliv inženirskih nanodelcev na organizem 

FeOx - prisotnost nanodelcev železovega oksida je strupena za živčne 
celice in vpliva na njihovo sposobnost prenaπanja signalov. 
Mehanična bela krvnička napada "bakterijo"

Ag - srebro poveča sproščanje reaktivnih oksidacijskih radikalov. Velika 
težava nastane, ko nanodelci srebra z odpadnimi vodami pridejo v čistilne naprave, kjer pride lahko do pravega pomora koristnih mikroorganizmov, katere uporabljajo za biološko čiščenje vode. 

SiO2 - nanodelci silicijevega dioksida so dodatek v izdelkih iz gume, kemično-farmacevtskih drogah (zdravilih), kozmetiki, industriji hranepapirnih izdelkih, ter embalaži. 

Ker so zaradi nizke gostote lahki, se s tokovi zraka zlahka dvignejo v delovno in ogrozijo zdravje zaposlenih, ki jih vdihavajo tako med proizvodnjo, skladiščeenjem, transportom in zlasti kot uporabniki končnih izdelkov. 
Raziskave so pokazale, da povzročajo bolezni dihal in srčna obolenja, še posebej pri starejši populaciji. 

Največji problem vidim v tem, da zlahka prestopijo možgansko krvno pregrado, znano tudi kot BBB – Blood Brain Barrier. 

Ti industrijsko izdelani nanodelci v naravnem procesu razvoja človeškega organizma nimajo mesta; če bi bila njihova prisotnost naravno pogojena, bi človeška genska konstrukcija onemogočala njihov vstop v možgane, zato zagotovo ni dobro da se tam nahajajo, zgolj kot slaba posledica znanosti, ki je običajno naravnana za uničevanje življenja.

Dokazano je da so nano delci nevarni zato, ker prodirajo tudi v kostni mozeg, limfne vozliče, vranico, jetra in srce, v vse organe torej. Da si lahko bolje predstavlajte velikost nano delca bom ponazoril njegovo velikost v razmerju s krvno celico takole: ko nano delec prodre v celico krvi - če njegovo velikost primerjamo z velikostjo nogometne žoge, potem je velikost krvne celice enaka nogometnemu igrišču. 
Morda sploh niste zaskrbljeni glede uporabe produktov ki vsebujejo nanodelce zato, ker niti ne preverjate da so tam, morda ne veste, morda veste, pa niste zaksrbljeni zaradi tega, ker se o tem govori ali pa piše samo v superlativih – kadar sploh se...

Razširjenost nanodelcev se v okolju hitro širi (industrija pač ki hoče zaslužiti, ne glede, je to dobro ali slabo za ljudi), proizvajalci nanodelcev pa niti ne pisnejo o nevarnostih, molčijo, jih neprenehoma proizvajajo in zelo dobro služijo.

Severno ameriška organizacija v ZDA imenovana As You Sow, je najela neodvisen laboratorij kje so izvedli analizo krofov desetih različnih znamk, na katerih je bil potresen sladkor v prahu:

- v dveh najbolj razširjenih znamkah Hostess donettes in Dunkin donuts powdered cake donuts so laboratorijski tehniki odkrili nano delce titanovega dioksida. Raziskava na živalih ki je trajala dve leti, izvedla pa jo je Kalifarnijska univerza v Los Angelesu (University of California) v ZDA je pokazala, da substanca nanotitanov dioksid, katera se najpogosteje pojavlja v obliki nanodelcev, povzroča poškodbe kromosomov, ti so sestavni del vsake naše (ali živalske) celice. Poškodbe kromosomov pa direktno vodijo v razvoj raka! 

Nanodelci so izredni prikladni za "dodatek" k cepivom...

Inž. nanodelci uničujejo možgansko membrano
Nano delci vstopajo v organizem na različne načine, ne gre samo za hrano, kemično-farmacevtske proizvode, droge, vakcine, pa losione in kremice, lahko nam pripravijo tudi posebno „dihalno kuro“. 

Si pripravljen biti poskusni zajec „znanosti“ žrtvovati zdravje - tudi svojih otrok? 
In to samo zato da lahko „doktorji v imenu znanosti“ hudo dobro zaslužijo?

V bistvu smo vsi neprostovoljni udeleženci največjega kemično-farmacevtskega eksperimenta na svetu (največji protagonist je severno ameriška BigFarma iz ZDA z izdatno podporo skorumpiranih FDA in vlade, kateri na veliko žalost hlapčevsko sledijo nekatere vlade drugih držav EU), katerega so začeli izvajati že v 20. stoletju, v 21. pa se ta nemoteno nadaljuje, pristojni organi ki bi morali ukrepati pa ne naredijo nič (saj so tam običajno zaposleni za efektivni državni sistem, tudi izobraževalni sistem „brezkoristni - odvečni intelektualci“ z magistrskimi in doktorskimi titulami).

To bi bila edina možnost da se prepreči tehnologija ki je nihče ne potrebuje, prav tako kot Monsanta ne!

Zelo verjetno je da nam bodo „zanstveniki“ v dveh desetletjih uničili vso hrano, tudi sadje in zelenjavo..., to očitno je njihova največja želja. Potem pa sledi "preventivno vakciniranje, zdravljenje“ kjer bo ključno igro prevzela nano tehnologija... 


Ker je očitno da zate ne bo poskrbel nihče, moraš zase poskrbeti sam/a. 
To storiš tako, da se prenehaš hraniti s procesirano, industrijsko predelano hrano in se odločiš za najboljšo varianto: optimalni življenjski slog (z optimalno prehrano – hrano za katrero smo ljudje najboljše prilagojeni, v največji meri pridelano doma, iz lastnih - domačih semen), dokler še imaš čas. 

Odločitev pa je kot vedno samo tvoja ;).
 

Viri:


Chiclayo - Lambayeque, Peru, 29.03.2013.